17 ноември за пореден път се оказа паметна дата за

...
17 ноември за пореден път се оказа паметна дата за
Коментари Харесай

Катастрофата на Бундестима е факт. Ще се усетят ли в Германия, че времето на Йоги Льов изтече?

17 ноември за следващ път се оказа паметна дата за футбола. Този път нямаше нищо общо с България. Историческото събитие на този ден стана факт в Севиля, където Испания нанесе голямо оскърбление на Германия - 6:0! За " Ла Фурия Роха ", несъмнено, триумфът е рекорден. Но по-сензационно звучи резултатът, когато имаме поради кой е губещият. Вероятно всеки, който не е гледал мача, на другия ден, виждайки, че Бундестимът е получил 6 попадения в мрежата си, е решил, че става дума за някаква неточност. Но колапсът на немската машина е реалност, а повече от всеки път за провинен е апетитен селекционерът Йоахим Льов.

Ще резервира ли работата си треньорът, който донесе на Германия четвъртата международна купа през 2014 година? Самият той не подаде оставка, а по-късно мениджърът Оливер Бирхоф подсигурява, че Льов ще продължи да води Маншафта най-малко до края на присъединяване му на Европейското състезание следващата година. Но това, че немският отбор позволи най-тежката си загуба от близо 90 години насам, не е ли явен сигнал, че времето на този селекционер е изтекло? От профилирания уебсайт за футбол и онлайн залози са безапелационни, че Германия би трябвало да смени наставника, с цел да не рискува нов неуспех на континенталния конгрес.

Иначе кошмарите могат да се повторят против Франция и Португалия

Краткосрочните вероятности пред немците напълно не са цветущи, колкото и от федерацията да се пробват да успокоят топката и да убеждават всички, че нищо притеснително не се е случило или по-точно - че злополуката в Севиля е просто едно извънредно нещастно стичане на събитията. Бундестима попадна в " желязната група " на Евро 2020 дружно със международния първенец Франция и със защитаващия купата си от предния континентален конгрес отбор на Португалия. Четвъртият отбор в тази компания е Унгария (можеше да е и България, само че за следващ път справедливо сме отвън играта), само че даже и маджарите да не съставляват сериозна спънка, то същото не може да се твърди за " петлите " и " мореплавателите ". Килиан Мбапе и Антоан Гризман, Кристиано Роналдо и Жоао Феликс ще бъдат окуражени да попилеят Германия по същия метод, по който го направиха испанските футболисти.

Едва ли въпреки всичко е реалистично да чакаме Маншафтът да наподобява толкоз плачевно, даже и Льов да остане отпред. Без подозрение, във Федералната република ще създадат доста сериозен разбор на всички неточности, които бяха позволени в Севиля. За да бъде надвит най-малко един от противници като Франция и Португалия, Германия би трябвало да се преобрази тотално в границите на идната половин година. Възможно е, само че също по този начин е изцяло реалистично немците да отпаднат в груповата фаза на втори следващ огромен конгрес след неуспеха на Мондиала в Русия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР