17 милиона лева са били преведени да строителството на втория

...
17 милиона лева са били преведени да строителството на втория
Коментари Харесай

17 милиона отпуснаха днес за строителството на АМ ”Хемус”. А борбата с COVID-19?

17 милиона лв. са били преведени да строителството на втория сектор от Автомагистрала “Хемус ”. Това стана ясно от изказване на районният зам.-министър Николай Нанков. Той беше дружно с премиера Борисов, който направи следващата ревизия с джипа си.
17-те милиона лв. са за строителството на правата Белокопитово-Буховци. Борисов се похвали, че има голям прогрес по строителството на аутобана. По думите му всички на площадката работели “като пчелички”, с цел да може когато “гадостта” (епидемията от ковид, бел.ред) премине, хората “да отидат умерено на море във Варна”.

“Освен това, ще вървят и на Панорамата в Плевен, както и в Габрово, Търново. На всичките ни хубави градове, които имаме по тази автомагистрала ", сподели Бойко Борисов.

По всичко проличава, че държавното управление няма желание да преразгледа средствата, планувани за инфраструктурни планове, които да се пренасочат и употребяват за по-належащите проблеми в страната в лицето на COVID-19. Вчера у нас дойде и подаяние от ОАЕ, което бе тържествено оповестено като “15 тона маски, дезинфектанти и впрочем защитни средства”. С тях обаче има и храни, а тяхното количество се оказа много по-значително от това на защитните средства, които да влязат в помощ на медиците у нас.

България ще бори епидемията от COVID-19 с “хубава питателна храна” под формата на фурми. И благодарение на новопостроени автомагистрали.

Призив на президента още преди седмица бе държавното управление да преразгледа средствата, планувани в бюджета за странични планове тази година. Той прикани вложенията да бъдат пренасочени в помощ на най-застрашените групи хора, като в това време се понижи сумата от до 10 милиарда лева държавен дълг, който ще заплащат идващите генерации.

Борисов разгласи тържествено още през вчерашния ден, че негова цел е да опази хората живи. За всичко останало ще се мисли по-късно. Как строителството на Автомагистрала “Хемус” работи в посока “опазване живота на българите”? Не спада ли построяването на аутобана към категория “после”?

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР