17 милиарда евро ще струват на Франция мерките, обявени от

...
17 милиарда евро ще струват на Франция мерките, обявени от
Коментари Харесай

Протестите на жълтите жилетки ще струват на Франция 17 млрд. евро

17 милиарда евро ще костват на Франция ограниченията, оповестени от президента Еманюел Макрон в отговор на дейностите на "жълтите жилетки”. Това заяви френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер, представен от БГНЕС.
Миналата седмица Макрон даде конференция след националния спор в страната, проведен във връзка демонстрациите. Френският водач разгласи редица ограничения в отговор на рецесията, в това число понижаване на налозите за работещите жители, индексация на пенсиите от 2020 година и редица други. Първите ограничения бяха оповестени от френските управляващи през декември предходната година.
„ Общите разноски са към 17 милиарда евро, 10 милиарда, от които бяха оповестени през декември ", сподели министър Брюно Льо Мер. Той означи, че 5 милиарда евро идват от понижение на налога върху прихода, а останалите средства ще бъдат употребявани за индексиране на пенсиите и други ограничения.
Министърът означи, че към този момент е предложил да се понижи данъкът върху приходите от 1 януари 2020 година Според него задачата е на 12 милиона данъчни семейства във Франция, чиито приходи се таксуват с 14%, да се понижи данъкът с 350 евро годишно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР