17-метрова лятна рисунка изгря на Морската гара във Варна в

...
17-метрова лятна рисунка изгря на Морската гара във Варна в
Коментари Харесай

17-метрова рисунка, вдъхновена от лятото, изгря на Морската гара във Варна -

17-метрова лятна рисунка изгря на Морската гара във Варна в първите августовски дни. Проектът се назовава Art for Air и е колаборация сред " Филип Морис България " и мултидисциплинарния актьор Ели Жотева.

Рисунката е върху стена на входа на гарата. Вдъхновена е от срещата сред динамичността на градската среда и спокойствието и свободата, които носи морският небосвод, в чийто център е слънцето. Включени са и здания от Морската столица, ръката символизира значимостта да сме дружно, а детайлите от морското дъно припомнят, че всеки от нас е неповторим.

Арт стената е съпроводена от webAR преживявания, които трансформират разнообразни 2D аспекти на изображението в 3D преживявания, които всеки може да прегледа на смарт телефона си посредством добавена действителност.

За основаването на рисунката върху стена са употребявани бои Airlite, които реагират на слънчевата светлина и влажността и улавят фините прахови частици във въздуха.

Мястото за рисунката е Морската гара, тъй като тя е пресечна точка на динамичния град и морето.

Творческата процедура на Ели Жотева, която живее и работи в Лос Анджелис, сплотява фотографията и цифровите медии и е мощно повлияна от актуалните проучвания в региона на квантовата механика, неврофизиката и машинното зрение. Тя е професор по образни резултати в университета Дрексел във Филаделфия, преподава уроци по фотограметрия и добавена действителност в houdini.school и води интернационалните семинари по волуметрично кино с колектива си current.cam.

За Art for Air:

17-метровата рисунка на входа на Морска гара във Варна е естествено продължение на вълнуващия арт план Art for Air с български актьори, които " Филип Морис България " стартира през миналата година. С него компанията основава градско изкуство, което отразява изобретателния жанр на актьора, динамичността на времето, в което живеем и посланията за смисъла на многообразието и приобщаването като мотори на напредъка и развиването.

Първият план Art for Air оцвети емблематичния за столицата ъгъл сред улиците „ Гурко “ и „ Георги С. Раковски “ и бе дело на илюстраторът и постер актьор Мила Лозанова.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР