17 мъртви щъркела са открити при проверка на служители от

...
17 мъртви щъркела са открити при проверка на служители от
Коментари Харесай

Откриха 17 мъртви щъркела

17 мъртви щъркела са открити при инспекция на чиновници от Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите /РИОСВ/-Бургас наоколо до електропроводи, ситуирани до село Братово. Това заяви Нова тв, базирайки се на пресслужбата на инспекцията. Екоинспекторите са посетили региона след постъпил сигнал на "зелен телефон " за трупове на щъркели под електропровода преди селото. При инспекцията се открити 11 мъртви щъркела на мястото, посочено в сигнала и още 6 под различен електропровод, отново в региона на селото.
От там показаха, че труповете са в друга степен на разложение, т.е. не може да се дефинира момента на конфликта с електропреносната мрежа. От РИОСВ-Бургас осведомиха, че според наредбите на закона за биологичното многообразие, труповете са оставени на мястото, на което са открити.
По предложение на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас, от началото на юни тази година, "Електроразпределение юг " ЕАД към EVN започва обезопасяване на електропроводи посредством монтиране на устройства срещу кацане на птици, кацалки, защитни решетки и накладки.
Електропроводите, под които се откриха труповете на щъркели при последната инспекция, не е включен в тазгодишната стратегия на "Електроразпределение юг " за обезопасяване, оповестиха от инспекцията в Бургас. От там прибавиха, че са извършени диалози с управлението на сдружението за незабавното им обезопасяване.
От началото на годината в екоинспекцията в Бургас са постъпили 31 сигнала за бедстващи щъркели, които са настанени в избавителния център за диви животни в Стара Загора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР