17 жертви на руската ракетна атака през нощта срещу неделя

...
17 жертви на руската ракетна атака през нощта срещу неделя
Коментари Харесай

17 жертви на ракетните удари в Запорожие, Зеленски нарече атаката –„абсолютно зло”

17 жертви на съветската ракетна офанзива през нощта против неделя в Запорожие. “След нощна ракетна офанзива против Запорожие бяха развалени минимум 20 къщи и към 50 многоетажни здания. Към момента са починали 17 души. Пострадали са 4 образователни заведения ”, написа в Telegram Анатолий Куртев, секретар на градския съвет на грас Запорожие.

През последните седмици градът беше изумен неведнъж. Той се намира в следената от Украйна част от района, анексиран предходната седмица от президента на Русия Владимир Путин в нарушаване на интернационалното право.

Смята се, че повече от 60 цивилни са били убити в и към Запорожие през последните девет дни. Украинският президент Зеленски назова обстрела „ още веднъж безмилостни удари по мирни хора ”.

„ Абсолютна измама “, сподели той. „ Абсолютно зло. Диваци и терористи. От този, който е дал тази заповед, до всички, които са я изпълнили. Те ще носят отговорност. Със сигурност. Пред закона и пред хората. "

Украинският регионален шеф на Запорожие Александър Старух сподели, че 12 съветски ракети са унищожили отчасти девететажна постройка и са сринали пет други жилищни здания. Под руините може да има още хора. На мястото се организира избавителна интервенция. Осем души към този момент са избавени “, написа той в Telegram.

Президентът на Русия Владимир Путин е свикал за на следващия ден оперативно съвещание на националния Съвет за сигурност, разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

По думите на представителя съвещанието е с непрекъснатите членове на съвета. Песков не сподели дали на съвещанието ще се разисква обстановката към Кримския мост, който в събота бе развален от гърмеж на камион.

ТАСС уточни, че Путин постоянно привиква оперативни съвещания на националния Съвет за сигурност, нормално един път седмично.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР