17-годишно момиче от София остана сама 24 часа на летището

...
17-годишно момиче от София остана сама 24 часа на летището
Коментари Харесай

Абсурд: 17-годишно момиче от София остана сама 24 часа на летището в Мадрид заради преподаден билет

17-годишно момиче от София остана сама 24 часа на летището в Мадрид тъй като й издали самолетен билет, който към този момент е бил продаден на различен клиент. Сигналът, подаден от околните й, провокира стихия от мнения в обществените мрежи, а пред камерата на бТВ майката на младата дама се закани да съди самолетната компания.

17-годишната Зорница Коцева счита да учи в испанската столица. Тя отишла там, с цел да прегледа офертите на университетите. Пътувала сама с подписана от родителите си декларация. 

Преди противоположния полет се чекира онлайн. Но вместо бордна карта получава от " Уиз Ер " известие да отиде на гише на летището.

„ Платих 35 евро и той ми издаде карта, като даже се пошегува, че имам шанс, тъй като ми е дал последното място, което е оставало, защото чекирането ми не е било сполучливо първия път. Малко неуместна беше тази смешка, само че взех решение да я пропусна “,, сподели Зорница пред камерата на бТВ.

Момичето се насочва към изхода за самолета, където обаче я стопират.

„ Системата регистрира неточност и светна в алено, при което двамата чиновници се спогледаха и единият ми сподели да изчакам най-отзад. Реших, че тъй като са ми издали по-късно бордната карта, може би имат право “, споделя бъдещата студентка.

„ Точните му думи бяха, че ми са продали билет, който към този момент е бил на различен човек ”, прибавя тя.

„ Само, който е родител допускам, че може да ме разбере. Не си безпомощен, а обезверен. Не знаеш какво става, не можеш с нищо да окажеш помощ. В първия миг не ти идва на мозъка даже какво можеш да направиш. Нали концепцията е детето ти да стигне до несъмнено място? ”, пита майката на Зорница - Мария Димова.

В последна сметка фамилията заплаща за връщане с друга самолетна компания.

Така 24 часа по-късно Зорница си е вкъщи. А превозвачът в писмо до бТВ призна за практиката да се продават повече билети от наличните места, с цел да се избегнат празните седалки, в случай че пасажер не се появи.

Според чиновниците от самолетната компания младата българка е била навреме осведомена за обстановката и даже е подписала формуляр за отказано качване на борда, в който тя се съгласява да одобри като отплата възобновяване на първичната заплатената цена на билета си.

Зорница обаче твърди, че не е подписвала сходен документ за отричане на полет. Именно поради това фамилията е решено да изиска документите. Готови са да потърсят правата и по правосъден път. 

„ Поуката може би е, че не би трябвало да пътувам с тази компания “, споделя Зорница.

За мен случилото се е скандално, прибавя майка й.

В такава обстановка, самолетната компания е длъжна да потърси доброволци, които да се откажат да пътуват, в случай че за тях не е незабавно, изясни Соня Спасова от Европейски потребителски център в „ Тази заран “.

Обезщетенията за повтаряне тук-там са от 250 до 600 евро според от дължината на полета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР