17-годишният Златомир Велчев от Айтос застава утре пред Окръжния съд

...
17-годишният Златомир Велчев от Айтос застава утре пред Окръжния съд
Коментари Харесай

Помните ли Златомир от Айтос, който уби приятел в катастрофа, а после се опита да натопи? 26 месеца след трагедията...

17-годишният Златомир Велчев от Айтос застава на следващия ден пред Окръжния съд в Бургас по обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при злополука. Процесът потегля тъкмо 26 месеца, откакто на 31 декември 2015 година, 15 минути преди настъпването на Нова година, при придвижване с несъобразена скорост на разклона за Българово по пътя Айтос – Бургас в пияно положение се забива с автомобил „ Пежо “ в мантинела.

Ударът бил толкоз мощен, че през десния прозорец на колата изхвърчал спътникът му – 17-годишният Велислав Вълков. Младежът паднал в дере и умрял на място. При случаят потърпевши още две момчета- 15-годишният тогава Дафин Ставрев и 19-годишният Стоян Кърев. Първоначално и Златомир и оживелите пасажери твърдели, че зад кормилото е бил Велислав. Експертизата обаче посочила, че точно Златомир е карал колата. Шофирал е без брошура, със скорост 125 км/ч при оптимално позволена 90 км/ч. В кръвта си имал 0.84 промила алкохол.

Подсъдимият и жертвата били в една компания и чествали новогодишната нощ, уточнават от прокуратурата. По време на тържеството пили алкохол. След това решили да вземат колата на бащата на собствен прочут. Така общо четирима души тръгнали от бургаския комплекс „ Меден рудник “, където чествали към Айтос, където се намирала компания от техни познати. Трагедията се разиграла на връщане от новогодишния ваучър.

Срещу Златомир е повдигнато обвиняване по член 343, алинея 3, б. „ Б “, вр. член 342, алинея 1 от Наказателния кодекс. За това закононарушение законът планува от 3 до 15 година затвор. Ако причинителят е бил малолетен, както в съответния случай, той може да получи до 5 година отнемане от независимост.

Припомняме, че Златомир беше арестуван от полицията в Карнобат към 02.30 часа на 26 февруари т.г., откакто бе хванат да кара надрусан с коктейл от амфетамини и метаамфетамини лек автомобил „ Мерцедес “. При инспекцията било открито, че младежът освен е недееспособен лидер, само че и е застанал зад кормилото по време на едногодишно административно наказване, наложено му за същото закононарушение.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че на 28 януари, в дома му на ул. „ Орлово “ криминалисти откриха 37 топчета с марихуана и електронна везна - за разпределение на дози.

Източник: burgasinfo.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР