17-годишният пилот Кале Рованпера, син на легендарния рали пилот Хари

...
17-годишният пилот Кале Рованпера, син на легендарния рали пилот Хари
Коментари Харесай

17-годишен пилот бе приет в болница след катасторфа на рали Аржентина

17-годишният водач Кале Рованпера, наследник на именития рали водач Хари Рованпера, бе приет в болница откакто катастрофира в заключителната фаза на рали Аржентина с над 160 км/ч. Пилотът на Skoda бе поел водачеството в клас WRC2, когато претърпя случая и неприятният шанс му лиши шанса за победа в петия кръг от календара на WRC.
ROVANPERÄ: More photos of the aftermath of @KalleRovanpera and @JonneHalttunen’s huge roll on SS17 of @rallyargentina 2018 @redbullmotors • @OfficialWRC • @MotorsportSkoda • @buagsports • #WRC2 • #WRCLive @FedeGiammaria pic.twitter.com/lJn2Hn4Yrn
— RallyingUK (@RallyingUK) April 29, 2018
Пилотът изгуби от ръководство своята Fabia R5 на бърз бранш с поредност от леви и десни завои и се прекатурна наоколо до паркирали от фенове коли. Пилотът пое виновността си незабавно и съобщи пред медиите, че е направил неточност при влизането в един от завоите. Рованпера бе превозен в болница в Кордоба за скенер след редица недоволства.

Победата в Аржентина в последна сметка отиде в ръцете на Понтус Тидеман още веднъж с Skoda. Следващия кръг, в който ще започва Рованпера, е чак през юли.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР