17-годишният френски топ-талант Матис Тел се върна в основната група

...
17-годишният френски топ-талант Матис Тел се върна в основната група
Коментари Харесай

Тухел: Манчестър Сити е отбор от най-високо ниво, но ние отиваме в Англия изпълнени със смелост

17-годишният френски топ-талант Матис Тел се върна в главната група на Байерн (Мюнхен), откакто се възвърне от травма, и направи пълноценна подготовка. В същото време титулярите, които взеха присъединяване във вчерашния мач с Фрайбург (1:0), получиха отмора преди първата среща с Манчестър Сити в Шампионската лига.

Двата тима се срещнаха два пъти единствено в границите на четири дни, като Фрайбург на първо време завоюва трагично за купата на страната, а през вчерашния ден Байерн взе реванш в Бундеслигата.

Във вторник играчите на треньора Томас Тухел гостуват в Манчестър в единствения четвъртфинал, който опълчва два настоящи първенеца на страните си. Също по този начин интригата се укрепва и от предишното на Гуардиола в Байерн, където той беше треньор преди да се реалокира на Острова.

" В Манчестър ще се надигнем против съперник, който е на най-високо равнище. Но повярвайте ми, отиваме там и сме изпълнени със храброст. Всичко може да се случи, в случай че сме подготвени да дадем всичко от себе си. И имам вяра, че ще бъдем подготвени ", споделя Томас Тухел преди възстановителната подготовка през днешния ден.

Тухел се оплака от непоклатимост в изявите в трите последни мача на отбора, които са под негово управление. Но макар терзанията му, Байерн е водач в Бундеслигата с две точки задатък пред Борусия (Дортмунд).

" Липсва ни малко убеденост и още малко креативност. И също по този начин сме наясно, че би трябвало да създадем мач на топ-ниво, с цел да се противопоставим на мощните страни на Манчестър Сити ", добавя той и изяснява, че пропуските, които вършат хората му в офанзива ще им костват скъпо против съперник като Сити.

А играчите на треньора Гуардиола през вчерашния ден загряха с удобна победа над Саутхямптън, като Кевин де Бройне стана футболистът, направил 100 асистенции във Висшата лига най-бързо от всички досега. Двамата треньори са се срещали към този момент един път във край в Шампионската лига през 2021-а година и тогава Тухел, отпред на Челси, победи тима на Гуардиола.

Сериозността на конфликта осъзнава и Матайс де Лихт - нидерландският бранител, който вкара през вчерашния ден единственото попадение във вратата на Фрайбург.

" Винаги е мъчно против подобен противник. Трябва да се възстановим добре и по-късно да реализираме най-хубаво показване. Вярвам, че има доста накъде да се развиваме, само че такива мачове ни учат да бъдем по-добри ", счита Де Лихт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР