17-годишната Натали Раанан и 59-годишната ѝ майка Джудит бяха прехвърлени

...
17-годишната Натали Раанан и 59-годишната ѝ майка Джудит бяха прехвърлени
Коментари Харесай

Първи кадри на освободените от Хамас заложници - майка и дъщеря о...

17-годишната Натали Раанан и 59-годишната ѝ майка Джудит бяха трансферирани през граничния пункт Рафах в Египет, където бяха посрещнати от израелските сили за сигурност, се споделя в изказване на кабинета на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху късно в петък.

 

Двете дами, които имат и израелско поданство, са били в кибуца Нахал Оз, на по-малко от 2 км от Газа, когато бойците на Хамас пробиват високотехнологичната гранична ограда на 7 октомври, избиват 1400 души, най-вече цивилни, и отвличат повече от 200 други, които държат като заложници в Газа.

.

 

Те са пътували до Израел за празниците и с цел да отпразнуват 85-ия рожден ден на собствен родственик, съобщи техният равин Меир Хехт, откакто бяха хванати.

 

Бащата на Натали - Ури, съобщи пред АП, че е разговарял с щерка си по телефона късно в петък. " Тя се оправя добре. Справя се доста добре ", сподели той. " Аз съм в сълзи и се усещам доста, доста добре ".

 

Говорителят на Хамас Абу Убайда съобщи, че заложниците са освободени в отговор на напъните на Катар за ходатайство, " по филантропични аргументи и с цел да потвърдят на американския народ и на света, че изказванията на президента Джо Байдън и неговата фашистка администрация са погрешни и неоснователни ", заяви Associated Press.

В изказване Байдън съобщи, че е " доста благополучен ", че двамата скоро ще се върнат при фамилията си, и даде обещание да продължи напъните си за освобождението на още заложници.

" Джил и аз държим близо в сърцата си всички фамилии на безследно изчезнали американци. И както споделих на тези фамилии, когато разговарях с тях предходната седмица, няма да спрем, до момента в който не върнем техните близки вкъщи ", сподели той.

 

Беше доказано, че измежду 203-те души, които съгласно Израел са били взети за заложници, има 13 американци, като се допуска, че 11 от тях са останали. Не стана ясно незабавно за какво Раанан са първите освободени заложници и дали може да последват други освобождавания.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР