17-годишната Грета Тунберг призова европейските институции да приложат още по-тежки

...
17-годишната Грета Тунберг призова европейските институции да приложат още по-тежки
Коментари Харесай

Грета Тунберг към ЕС: Жертваме образованието си, за да протестираме срещу вашето бездействие

 17-годишната Грета Тунберг прикани европейските институции да приложат още по-тежки ограничения при ограничението на въглеродните излъчвания и да не чакат 2050 година Шведската климатична алармистка изчете тирада пред цялостната зала на Европейския парламент. Част от депутатите не одобриха пророчествата й за наближаващ апокалипсис поради световното стопляне, написа " Tруд ".

Причината е, че доста учени и специалисти предизвестяват по какъв начин новата зелена политика на Европейски Съюз ще докара до икономическо самоубийство на общността. Защото стремежът към нулеви излъчвания ще направи Евросъюза неконкуретноспособен в международен мащаб. Повод Поводът за наличието на Грета Тунберг в Екологичен потенциал е, че през днешния ден Европейската комисия разгласи по този начин наречения Климатичен закон.

В околните месеци следва гласуването на нормативния акт, съгласно който до 2050 година стопанските системи на страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да доближат нулеви излъчвания. Затова по-рано денем Тунберг се срещна с председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Пред депутатите в залата 17-годишната шведка разгласи, че не е удовлетворена от препоръчаните ограничения.

" Повече от година жертваме образованието си, с цел да протестираме против вашето безучастие. Искаме по-безопасно бъдеще “, сподели шведката, която четеше авансово написана тирада. Ето още от нейното наличие:

" Когато децата Ви оповестиха паника, вие не се вгледахте дали домът ви гори. Когато домът ви гори, не чакате още няколко години, с цел да гасите пожара. А Европейска комисия предлага тъкмо това. Европейска комисия предлага нулеви излъчвания през 2050 година. Климатичният закон не насочва обръщение, че се подхващат действителни дейности. Вашата политика не почива на действителна просвета и няма да реши казуса с климатичната рецесия. Този закон в действителност не е закон. С него продължавате да изграждате нова инфрастркутра, подвластна от изкопаемите горива. Всичко би трябвало да стартира през 2020 година Вашите далечни цели няма да значат нищо, в случай че в идващите няколко години не престават да се отделят излъчванията на сегашните им нива. Неудобната истина, от която няма по какъв начин да избягате е, че би трябвало да променим нашето общество. Колкото повече бягате, толкоз по-голямо ще е вашето изменничество към децата ви “

Реакциите на речта на Грета Тунберг бяха разнопосочни. Петер Лизе от Европейската национална партия се съгласи с огромна част от прочетеното.

" От името на ЕНП желая да подчертая, че би трябвало да се съсредоточим върху вложенията в научно-изследователската активност за декарбонизирането на излъчванията. Трябва да прочистим индустрията. Наистина може да се приказва за налози върху излъчванията, само че такова решение се взима с единогласие от членките на Европейски Съюз и надали всички ще се съгласят “, сподели Лизе. И се обърна към Грета Тунберг:

" Напълно разбираме посланието ти, само че Климатичният закон е упорит и е огромна стъпка. Никоя друга огромна стопанска система по света не подхваща такива стъпки. Как да убедим Северна или Латинска Америка да тръгнат по нашия път? “. Джути Гутеланд от групата на социалистите поддържа изявлението на 17-годишната активистка.

" Трябва да се понижат излъчванията и ти даваш ясно обръщение – всичко, което казваш е правилно. Европа разполага с ресурсите, с цел да извърши всички промени, само че би трябвало да подсигуряваме, че този преход е обективен по отношение на всички браншове в стопанската система “, сподели Гутеланд. От групата на " Обнови Европа “ обясниха, че Климатичният закон е добър: " Вие казвате, че не е задоволително. Но това е по-добре от 40-те % (намаляване на излъчванията – б.а.), които бяха заложени в началото “. Най-остра бе реакцията на Силвия Сардоне от " Идентичност и народна власт “.

" Не смятам, че по този начин наречените еколози водят обективна борба. Това, което вършат, визира елементарните хора. Колко ли ще се откажат от телефоните си, самолетите, да не си перат облеклата, в името на намаляването на излъчванията? Колко ще се причислят към религията на екологията? Грета, Вие сте ориентирана към неверните хора, тук в Европейски Съюз – за какво не протестирате против Китай или Индия (страните отделящи в пъти повече нездравословни излъчвания от Европа – б.а.) Обикновените хора в Европа се оказваме нарушители, тъй като желаеме да караме, да вземем за пример, коли. Общество, стремящо се към нулеви излъчвания ще е оскъдно. Развиващите се страни ще спрат да се развиват “, сподели Сардоне.

Логично Бас Ейкхаут от групата на " Зелените “ взе страната на Грета Тунберг: " Законът за климата е разочароващ. Тази година би трябвало да увеличим упоритостите си. През идващите 5 години температурите ще се усилят много над 3 градуса по Целзий, в случай че останем на това равнище от излъчвания в международен мащаб “.

От групата на Европейските консерватори се оповестиха срещу апелите за по-бързи дейности.

" Според оповестения през днешния ден Климатичен закон до 2050 г Европейски Съюз би трябвало да има въглеродна индиферентност. В закона Европейска комисия предлага да преразгледа до 2030 г всички параметри и вероятно да се усилят заложените цели. Ние сме срещу такова преразглеждане, тъй като ще има тежко влияние в обществен и промишлен проект. Без старания от страна на Съединени американски щати, Индия и Китай няма да има влияние върху световния климат, а единствено ще се стигне до заличаване на стопанската система на Европа. Нека госпожица Тунберг да се върне в учебно заведение и към естествения си живот. Нейното детство е скъпо колкото климата “, разгласи представителят на групата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР