17-годишна състезателка със счупен гръбнак след зверска катастрофа във Формула

...
17-годишна състезателка със счупен гръбнак след зверска катастрофа във Формула
Коментари Харесай

17-годишна състезателка със счупен гръбнак след зверска катастрофа във Формула 3

17-годишна състезателка със строшен гръбнак след зверска злополука във Формула 3
17-годишната състезателка София Фльорш е с фрактура на гръбнака след доста тежка злополука по време на надпреварата за Голямата премия на Макау от Формула 3. Германката е изгубила надзор над болида си на изострен завой от пистата в Хонконг и се е врязала в огражденията и зоната за фотографи.

В резултат на това са потърпевши общо пет души, като всичките са откарани в болница. Фльорш е била в схващане и в устойчиво съревнование, когато е била откарано към лечебното заведение, а другите ранени са японският водач Шо Цубой, двамата фотографи и един от стюардите на пистата. "Всички бяха в схващане по време на превоза си до болничното заведение и сега получават медицински грижи. Допълнителна информация ще бъде дадена при първа възможност", обявиха от Организационния комитет на надпреварата.

Малко по-късно самата Фльорш успокои почитателите си в известие в Туитър. "Само желая да кажа на всички, че съм добре и ще вляза в операционна зала на следващия ден. Благодаря на всички за поддръжката. Скоро ще дам спомагателна информация", написа тийнейджърката в обществената мрежа. Стюардът на пистата е със счупена челюст, а различен от потърпевшите е с пострадване на бъбрека.

Пистата в Хонконг е считана за изключителна рискова, като в последните шест години на нея са починали общо трима души. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР