17-годишна белгийка от Валкур, Валония, първо е била лекувана от

...
17-годишна белгийка от Валкур, Валония, първо е била лекувана от
Коментари Харесай

Красавица си сложи тампон и умря СНИМКИ

17-годишна белгийка от Валкур, Валония, първо е била лекувана от гастроентерит, само че е умряла от Синдрома на токсичния потрес, септицемия. Това е заболяване, породено от потреблението на тампони.

Момичето умря в четвъртък, на 9 януари. Открити са бактерии, които приказват за стафилококи, налични в санитарния материал, оповестява RTBF.



Майка й описа пред медиите, че тийнейджърката първо е приета в болница в болница с тресчица и повръщане. Едва когато е постъпила в интензивното поделение, тя е била диагностицирана със Синдрома на токсичния потрес, предава MBS News.



След сполетялата покруса в фамилията, майката решила да върви в учебни заведения и центрове, с цел да запознае и популяризира информация измежду подрастващите с евентуалните опасности от потреблението на тампоните. Целта е да се предотврати нов смъртен случай.

Синдромът на отровен потрес (SCT), който предизвиква висока смъртност, е извънредно необичаен, само че броят на случаите се усилва през последните години, прецизира RTBF. Във Франция, да вземем за пример, през 2019 година е имало не по-малко от 20 случая. В Белгия, в Намур, 16-годишно момиче е умряло по същите аргументи през 2016 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР