17-годишна българска ученичка е била хваната от охраната на Колизеума

...
17-годишна българска ученичка е била хваната от охраната на Колизеума
Коментари Харесай

Българска ученичка се разписа върху Колизеума, отведоха я в полицията


17-годишна българска ученичка е била хваната от защитата на Колизеума в Рим да изписва инициал от името си върху една от стените. Това станало на 28 април следобяд, по време на аудиенция в най-известния италиански археологически комплекс. Българката, чието име не се оповестява, била на екскурзия в Рим дружно с други свои съученици и учители. Те били дружно и при визитата в Амфитеатъра на Флавиите, както е прочут Колизеумът, оповестява осведомителната организация Анса, представена от "24 часа ".

Момичето желало да напише цялото си име, или минимум буквите си, само че съумяло да изпише единствено буквата "М ". Точно в този миг се намесили хора от вътрешната защита и българското момиче било отведено в полицейския сектор на Пиаца Венеция. Там ученичката била разпозната и против нея бил написан доклад, който е препратен на прокуратурата, каквато е процедурата в тези случаи. След това тя е била освободена, без да бъде арестувана.

Само преди дни в Колизеума се пробвало да се разпише и израелско семейство. 39-годишна жена съумяла са напише буквите на мъжа си, своите и на децата им - ЕIAAP, преди да бъде хваната.

"Това е проява на необятно разпространенo незнание и на неналичието на просвета и познаване на посещаваните места и монументи. Това, което прави усещане е, че става въпрос все за туристи, които идват от чужбина, с цел да опознаят сърцето на Западната цивилизация ", разяснява директорката на архитектурния монумент Алфонсина Русо.

По подобен метод преди няколко години се прочу и българският футболист Благой Георгиев, чието име се напомня постоянно от италианските летописи поради вандалската изява. През 2015 година той беше хванатда изписва името на тогавашната си избраница Есмер върху партера на стена от Колизеума. Тогава нашенецът беше отведен в близкия сектор на карабинерите.

През 2017 година пък различен българин издълба с монета името на обичаната си върху древноримска стена - на Палатинския рид на ул. "Сан Бонавентура " в Рим.

Италианският закон планува в тези случаи санкция от 100 до 8000 евро, както и затвор от 6 месеца до 3 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР