17-годишен украинец, който беше преместен от Украйна в Русия, е

...
17-годишен украинец, който беше преместен от Украйна в Русия, е
Коментари Харесай

Украински тийнейджър може да бъде принуден да влезе в руската армия

17-годишен украинец, който беше изместен от Украйна в Русия, е изправен пред вероятността да бъде свикан в армията, която се бие против страната на неговото раждане.

Богдан Ермохин, родом от украинския град Мариупол, се опита да се върне в Украйна през март, само че беше спрян от съветската гранична защита.

Сега му е подредено да се яви в наборния център в Московска област идващия месец, откакто навърши 18 години.

Тийнейджърът остана сирак през 2014 година и преди нахлуването на Русия в Украйна той живееше в приемно семейство в пристанищния град Мариупол. Директорът на механически лицей, в който той учеше, стана негов легален аставник през 2021 година

През 2022 година Мариупол беше високомерен от съветските сили след една от най-кръвопролитните борби на войната и Богдан се озовава в Русия. Остава неразбираемо по какъв начин или за какво е бил изместен.

Руският комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова сподели, че той е измежду украинските деца, „ открити в изби “ от руснаци бойци по време на тяхната брутална блокада на града.

Украйна упрекна Русия в нелегално депортиране на украински деца в Русия, евентуално военно закононарушение. Киев изготви лист с близо 20 000 деца, чиято идентичност е открита и за които се твърди, че са били принудително преместени. Украйна счита, че същинският брой може да е доста по-висок.

Москва отхвърля обвиняванията и споделя, че децата са били отведени на съветска територия за тяхната лична сигурност.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Но през март 2023 година Международният углавен съд издаде заповеди за арест на госпожа Лвова-Белова и президента Владимир Путин. Международният углавен съд сподели, че задачата на Русия е „ трайно унищожаване на тези деца от личната им страна “. по-късно в юношески летен лагер в Московска област с група от 30 украински деца, в това число едно момче, отглеждано от самата комисарка по правата на децата.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР