17-годишен, страдащ от синдрома на върколака“, разкри, че цял живот

...
17-годишен, страдащ от синдрома на върколака“, разкри, че цял живот
Коментари Харесай

Момче с рядко заболяване: Хвърляха камъни срещу мен като дете  

17-годишен, измъчен от „ синдрома на върколака “, разкри, че цялостен живот е бил унизен заради рядкото си заболяване, само че се закле „ постоянно да бъде благополучен и да прави другите щастливи “.

Лалит Патидар е студент от дребното селце Нандлета в Мадхя Прадеш, Индия. Цялото му тяло е покрито с косми от шестгодишна възраст, когато е диагностициран с хипертрихоза - извънредно рядко заболяване, за което се счита, че се среща единствено при към 50 души от Средновековието.


Състоянието му значи, че той се е откроявал през целия си живот и вследствие на това е наименуван „ момче-маймуна “ от жестоки възпитаници, които споделят, че се опасяват, че той ще ги ухапе.

Но макар издевателството, той приказва за позитивния си мироглед за живота, казвайки, че в този момент има фантазии да стане сполучлив Youtuber.

„ Идвам от обикновено семейство, татко ми е фермер, а сега съм зрелостник и изучавам в 12 клас. В същото време оказвам помощ на татко си в неговата земеделска работа “, споделя Лалит.

Имам това окосмяване през целия си живот, родителите ми споделят, че лекарят ме е обръснал при раждането, само че в действителност не забелязах, че нещо е друго в мен, до момента в който не бях на към шест или седем години. Тогава за първи път забелязах, че космите порастват по цялото ми тяло, както никой различен, който познавам.

„ Оттогава разбрах, че е по този начин, тъй като имам положение, наречено хипертрихоза. Това е рядко и доколкото знам единствено петдесет души в света са били наранени от това. Няма сходен случай в фамилията ми, аз съм единственият, който има това заболяване “, споделя младежът.

Хипертрихозата се характеризира с извънредно количество окосмяване по тялото.

Има два разнообразни типа хипертрихоза: генерализирана хипертрихоза, която се появява по цялото тяло, и локализирана хипертрихоза, която е лимитирана до избрана област.

Хипертрихозата може да бъде вродена (налична при раждането) или добита по-късно в живота. Нелечимото положение предизвиква необикновени количества фини косми с дължина до 5 см да порастват по лицето, ръцете и други елементи на тялото на човек.

Няколко циркови актьори от 19-ти и началото на 20-ти век, като Джулия Пастрана, имаха хипертрихоза. Много от тях работят като „ изроди “ и са рекламирани като притежаващи скотски черти.

Но Лалит води естествен живот макар рядката си диагноза. Той посещава учебно заведение и оказва помощ във фермата на фамилията си, и е почнал да написа блогове и да основава видеоклипове.

„ Не бях смутен, когато космите започнаха да порастват, тъй като бях доста дребен по това време, само че членовете на фамилията ми и родителите ми се тревожеха доста за мен.

„ Малките деца се опасяваха, като ме виждаха, а като дете не знаех за какво. Когато пораснах, разбрах, че цялото ми тяло има косми и това не беше като всички останали.

В момента няма лек за положението на Лалит, само че той се е научил да живее с него и макар че се е борил с тормоз като дете, в този момент осъзнава, че това го прави неповторим.

„ Сега няма лек за това. Подрязвам ги, в случай че усетя, че стават прекомерно дълги. Това е като косата на главата, ще продължи да пораства, нямам различен метод да се оправя с него и нямам доверие, че в миналото ще има лек ", сподели той.

„ Моите съученици ме дразнеха, крещяха ми „ маймуна маймуна “, хората ми споделяха, че е доста ужасно и ме нервират, като ме назовават ​​призрак, мислят ме за някакво митично създание, само че съм не тези неща.

„ Когато бях дребен, имаше хора, които хвърляха камъни по мен, това е непочтено към дете, което в никакъв случай не е познавало нещо друго. ", споделя още младежът.

Не всичко обаче е неприятно за Лалит. Той се научи да се оправя с растежа на космите и знае, че това няма да му попречи да води благополучен живот.

„ Без значение какво могат да кажат другите, ние в никакъв случай не би трябвало да се отхвърляме в живота, постоянно би трябвало да бъдем щастливи и постоянно положителни в живота. Накрая желая единствено да кажа, че постоянно би трябвало да почитате всички хора, без значение по какъв начин наподобява човек, той може да има някаква болест. Винаги се хвани добре с всички, отнасяй се с тях общително, в никакъв случай не знаеш през какво минава човек ", заключва Лалит.

Превод: GlasNews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР