17-годишен младеж от Центъра за настаняване от семеен тип в

...
17-годишен младеж от Центъра за настаняване от семеен тип в
Коментари Харесай

17-годишен се нагълта с хапчета, поиска да умре

17-годишен юноша от Центъра за настаняване от фамилен вид в Карлово нощес е направил опит да се самоубие. Той е погълнал огромно количество медикаменти, а скоро по-късно му е прилошало и е бил откаран в болница от екип на Спешна помощ. Съседи на центъра са видели по какъв начин момчето е било импортирано в колата за спешна помощ.

От Дирекция Социално подкрепяне в Карлово потвърдиха за случая и от тази заран в Центъра за настаняване от фамилен вид се прави инспекция. В отдел „ Закрила на детето “ е извършена незабавна среща с представители на ЦНСТ - дежурния в деня педагог, обществения служащ, обществения служащ на детето от отдел „ Закрила на детето “, основния обществен служащ от отдела и шефа на Дирекция Социално подкрепяне. Взето е решение след изписване на момчето от болничното заведение с него да се проведат диалози и да му бъде оказана спомагателна поддръжка.

По данни на отдел „ Закрила на детето “ с момчето работят експерти от Центъра за социална поддръжка в Карлово в посока превъзмогване на поведенчески проблеми, повишение на мотивацията към образователния развой и подготовка за независим живот след навършване на пълноправие. Досега той не е споделял суицидни мисли. Набелязани са ограничения в посока на интезивно наблюдаване на младежа от страна на ЦНСТ и обществения служащ от Центъра а социална поддръжка.

Няма сигнали за внасяне на упойващи субстанции в ЦНСТ, обявиха от Дирекция Социално подкрепяне в Карлово. Но след вчерашния случай ще бъдат сезарани компетентите органи за осъществяване на спомагателна провека. От там отхвърлиха да е имало подписка за закрива на центъра.

Центърът за настаняване от фамилен вид в Карлово се ръководи от СОНИС СТАРТ ООД, ревизира marica.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР