17 години затвор получи жена, убила чрез бездействие мъжа си

...
17 години затвор получи жена, убила чрез бездействие мъжа си
Коментари Харесай

17 г. затвор за жена, убила мъжа си с бездействие и теглила пенсията му

17 години затвор получи жена, умъртвила посредством безучастие мъжа си и теглила пенсията му две години след неговата гибел, оповестиха от прокуратурата.

Веселина Г. е подсъдима за нелегално отнемане от независимост на своя болен брачен партньор, за предумишленото му умъртвяване и за документна машинация.

От неустановена дата при започване на месец май 2013 година до 01 август 2014 година в Бургас, в дома си, при изискванията на продължавано закононарушение, нелегално тя е лишила от независимост своя брачен партньор, като го държала заключен в една от стаите в жилището. Престъплението е осъществено по метод, рисков за здравето на потърпевшия.

Тя е подсъдима и за това, че на 01 август 2014 година в гр. Бургас тя съзнателно е умъртвила своя брачен партньор като редовно не му е давала задоволително количество храна, вода и нужните за болестта му медикаменти. Лишила го е от нужната квалифицирана здравна помощ и грижи в болнични условия. Това е довело до гибелта му.

Веселина Г. е подсъдима и за това, че от 01 септември 2014 година до 31 август 2016 година в Бургас тя е теглила пенсията на умрелия си на 1 август 2014 година брачен партньор. Така е ощетила Националния застрахователен институт с 21 140 лв..

Наказанието, което е общо за трите незаконния действия, би трябвало да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас предстои на обжалване пред Апелативния съд в града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР