17 години след едно от най-знаковите убийства на прехода –

...
17 години след едно от най-знаковите убийства на прехода –
Коментари Харесай

Ето какво направи с наследството от висаджията Георги Илиев неговата вдовица Мая

17 години след едно от най-знаковите убийства на прехода – това на боса на ВИС-2 Георги Илиев, вдовицата му Мая Илиева продължава да живее дискретно, заможно и мъдро.

Изключително малко хора приказват за нея, само че се твърди, че не е унищожила огромното завещание на Главния – през годините се е отървала от много неща у нас и е запазила вложения в чужбина.

Дискретност

Мая рядко се появява в общественото пространство. През последните години хубавата вдовица като че ли напълно изчезна. На 30 юли т.г. Евгени Минчев обаче разгласява в профила си във Facebook усмихната фотография с нея с надпис: „ Незабравима вечер в компанията на Мая Илиева и Анна Градева в ресторанта под нас! Беше ми прелестно да шумтя самичък на себе си под прозорците ми “. Вероятно светският лъв е почерпил за ремонта на новото си жилище.

В България Мая Илиева живее в затворен комплекс в Панчарево дружно с трите си деца Криста, Андреа и Георги. За парцелите в Доминикана единствено се носят клюки.

Лукс

Едва ли някой ще удостовери или опровергае публично ширещите се от години клюки за имотното благосъстояние на Жоро Илиев в Пунта Кана – по какъв начин купил огромни имоти в екзотичния курорт преди години и по-късно на тяхно място изникнали първокласни хотели, които носят големи облаги на наследниците му и до през днешния ден. След гибелта на Главния Мая закупила огромно имение там, в което дружно с децата и нейни другари почиват през ваканциите.

Преди време в общественото пространство се появи фотография, за която се твърди, че огромната щерка на Адриана Тюркмен – Александра, се е щракнала върху един от ретро колите на Мая точно пред имението в Доминикана. Вдовицата на митичния Филип Найденов-Фатик, който бе убит на 19 август 2003 година измежду бял ден на светофар на кръстовището на столичните булеварди „ България “ и „ Гоце Делчев “ - Адриана Тюркмен, от години е близка другарка с Мая Илиева.

Съдба

Лобното място на Жоро Илиев – именитата дискотека „ Гранд Мултиплейс “ в Слънчев бряг, където бе убит с един патрон на 25 август 2005 година, е свалена от продажба от частен правосъден реализатор, ревизира „ Телеграф “ в Регистъра на обществените продажби, поддържан от Камарата на частните правосъдни реализатори. От адвокатската фирма на ЧСИ Ивелина Божилова потвърдиха, че не продават парцела сега. Досега бяха направени два опита – последният при започване на юли т.г., да се откри покупател на тухлената постройка с повърхност 3200 кв. м с оповестена начална цена на продажбата 1 485 163 евро, а в български лв. – 2 904 726.

Куршумът

Жоро Илиев бе убит в сърцето от снайперист в централното външно сепаре на обичания му „ Буда бар “, където е отишъл след успеха на неговия футболен тим Локомотив Пловдив над Београд от първия прелиминарен кръг за Купата на УЕФА, който се игра в Бургас. Малко преди 23,30 ч. Главния се изправя и постепенно крачи из бара, до момента в който приказва по телефона. Малко по-късно се свлича на земята. Снайперист, прикрит зад близко дърво, го улучва с пушка 22-ри диаметър макар многочислената защита. Куршумът е попаднал съвсем до сърцето и е раздрал съществени кръвоносни съдове.

Версиите

Убийството на боса на ВАИ холдинг остана неразкрито, въпреки че през 2013 година полицията арестува тайфа пернишки убийци и бе оповестено, че са забъркани и в гибелта на Жоро Илиев. В началото проверяващите работят по десетки версии за изтезанието – от спор при систематизиране на територии на незаконен бизнес, през война за терени по морето и даже за персонален спор. Една от известните версии е, че Жоро Илиев е погубен от пернишкия наркобос Васил Арарски–Райко Кръвта. Месеци преди гибелта си той разжалва Райко, защото го подозира, че е умъртвил неговия кумец Васил Горчев–Кьоравия. Благоевградският лихвар направлявал черно тото, само че е убит през януари 2005 година, допуска се, че ползите му в хазарта и трафика на дрога се сблъскват с тези на Райко. Криминалисти откриват, че Кръвта и още двама от свитата му са били в Слънчев бряг в дните към убийството на Жоро Илиев и се постанова версията, че Арарски е умъртвил Главния, защото научил, че той е поръчал неговото очистване. Това обаче не бе потвърдено. Два месеца след изтезанието на Жоро Илиев незнаен убиец простреля Райко Кръвта пред хотел „ Струма “ в Перник.

Георги Илиев доживя единствено 39 година Той ръководи ВИС-2 тъкмо 10 година откакто наследи престъпната империя на брат си Васил, който бе погубен от незнайни убийци на 25 април 1995 година на път за личния си ресторант-щаб квартира на ВИС в София „ Мираж “. На мястото на заведението през днешния ден се издига първокласна жилищна кооперация. Сестрата на братя Илиеви – Марияна, към момента живее в Пловдив и има личен бизнес. Вдовицата Мая наследява лъвския къс от благосъстоянието и не го пропилява. Говори се, че знакови висаджии също са получили дялове, само че няма публично удостоверение, написа " Телеграф ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР