17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона задържаха митническите служители

...
17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона задържаха митническите служители
Коментари Харесай

Митничари са хванали контрабандни оръжия, укрити в барбекю и плодове на „Капитан Андреево“

17 газови револвера, револвер и 1330 патрона задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево през миналите три месеца на 2018-та при осъществяване на щателни митнически инспекции на влизащи в страната транспортни средства, оповестиха от пресслужбата на Агенция „Митници“.

При един от случаите, на 03.12.2018 година, митническите чиновници откриват газов револвер, револвер и 347 патрона, укрити в барбекю и плодове. Контрабандната стока е открита при инспекция на микробус с немска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, турски жител, който пътувал самичък декларирал, че не внася персонални движимости, артикули или валутни полезности за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. В багажното поделение, измежду голям брой кашони и чанти, е пренасяна и използвана скара на плам. При огледа митническите чиновници откриват зад чекмеджето за пепел на скарата, укрит газов револвер с два пълнителя. В различен кашон, цялостен с мандарини митническите чиновници откриват завит в найлонов плик – револвер. В дървен сандък в багажното поделение на автомобила са открити и 347 газови патрона.

Само преди месец, при инспекция на лек автомобил с непозната регистрация влизащ в страната от Турция, митническите чиновници са разкрили в багажа на водача газов револвер, военен пълнител и 21 бойни патрони, диаметър 7.65 mm.

Още 15 газови револвера и 962 патрона за тях, укрити в персоналния багаж на пасажери, са открити на Министерство на правосъдието Капитан Андреево през последните три месеца при щателни митнически инспекции на влизащи в страната от Турция леки коли.

Контрабандните револвери, револверът и патроните са арестувани. На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците. По случаите са формирани административно наказателни производства.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР