17 февруари 2023 г., пред журналисти в Бургас:Иван Демерджиев, служебен

...
17 февруари 2023 г., пред журналисти в Бургас:Иван Демерджиев, служебен
Коментари Харесай

Демерджиев, ден преди 18-те мигранти, открити в камион: България е лидер по разкриване на каналджии

17 февруари 2023 година, пред публицисти в Бургас:
Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и вътрешен министър, ден преди 18 мигранти да бъдат открити мъртви в камион край София:

" България се трансформира в водач в работата по разкриването на каналджийски групи. Много добре взаимодействаме с Европол, както и с Фронтекс и това взаимоотношение ще продължи. В България ще бъде основана организация за идентификация и разтрошаване на каналджийски групи, която ще важи за цяла Европа. 

Не се чака усилване на мигрантската вълна след земетресенията в Турция. В момента няма такива данни и няма съществени напредвания в Турция, които да ни карат да считаме, че ни чака нова вълна във връзка земетресенията ".

Източник: БНР

 

А довечера в Смолян Демерджиев съобщи: " Този, който стои в дъното на този драматичен случай е човек с досъдебни производства, човек осъждан за каналджийство ".

Той разяснява случая с откритите мъртви мигранти в камион в село Локорско. Установили сме всички, които имат отношение към този случай. Полицейските органи си свършиха работата, сподели още Демерджиев.

 

Министърът подсети, че служебното държавно управление е внесло в 48-ия парламент законопроект, с който се усилват наказванията за каналджийска активност. За да не се явяват отново тези хора и да правят отново тази активност, разясни Демерджиев, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Ето един образец до какво води това, добави той по отношение на днешния драматичен случай.

Полицията постоянно си свършва работата в тези случаи, свършила е и в този момент. Резултатите ще бъдат оповестени. Крайно време е и Народното събрание да си свърши работата и да одобри това, което се желае като инструмент, с цел да можем да се борим с каналджийството, добави Иван Демерджиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР