17 души притежават 12 500 коли В района на град

...
17 души притежават 12 500 коли В района на град
Коментари Харесай

17 души притежават 12 500 коли

17 души имат 12 500 коли

В региона на град Пшемишъл в Югоизточна Полша са регистрирани едвам 14 200 автомобила. В този факт нямаше да има нищо любопитно, в случай че 12 500 от тях не се водеха на името на едвам 17 индивида, оповестява Nowiny24.

Притежателите на тези коли не са нито душевноболни с неестествено увлечение към извършването на покупки на коли, нито ексцентрични милионери. Куриозната централизация на движима благосъстоятелност се дължи на особености на локалното законодателство, което разрешава придвижването на МПС-та с локална регистрация на територията на прилежаща Украйна.

17-те пшемишълчани са се възползвали от търсенето на коли с номера от Европейски Съюз и са основали фирми-фантоми. На тяхно име се записват коли, които могат да се карат в Украйна без да се заплащат мита, изяснява генералният шеф на Украинската асоциация на вносителите и дилърите Олег Назаренко.

Цената на услугата варира от 100 до 500 злоти (€24-€120). Срещу тази скромна сума украинците освен получават всички нужни документи, а и им докарват автомобила през границата.

Ситуацията възмущава доста поляци. В страната все по-често се чуват апели способените органи да се заемат с инспекции дали крупните притежатели на хиляди коли с пшемишълска регистрация заплащат налози.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР