17 души бяха убити при стрелба в училище във Флорида.

...
17 души бяха убити при стрелба в училище във Флорида.
Коментари Харесай

Страшни подробности за ужаса в училище във Флорида: Касапинът бил въоръжен с най-използваната пушка за масови убийства, а във интернет публикувал...

17 души бяха убити при пукотевица в учебно заведение във Флорида. Инцидентът стана малко след 14:00 часа следобяд в сряда локално време. За всеобщото ликвидиране е арестуван 19-годишният Никълъс Круз, някогашен ученик на гимназията. Преди време Круз е бил изключен от гимназията дисциплинарно.

19-годишният е разкрил огън с полуавтоматично оръжие AR-15 в учебно заведение в град Паркленд. Круз се е появил в учебното заведение, носейки противогаз, димни гранати и огромно количество боеприпаси за оръжието си, след което е задействал противопожарната тревога. Когато множеството възпитаници и учители се събрали на едно място, той е почнал да стреля, предизвиквайки суматоха. Първоначално се съобщаваше, че е носел и джихадистки колан.



Множеството от хората са се барикадирали в класни стаи или складове.



Малко след екшъна полицията е отделила региона и е почнала интервенция по залавянето на стрелеца, която траяла към два часа.



12 от жертвите на невръстния стрелец са били убити в постройката на учебно заведение, двама от тях в двора, един е убит на близката улица, а последните двама са издъхнали на път за болничното заведение. Сред жертвите има деца. Други 16 души са ранени, някои от които се намират в сериозно положение.



Не са ясни и претекстовете на стрелеца. След като му е оказана здравна помощ е предаден на полицията за разпит.

Поне няколко часа стотици родители чакаха да се срещнат с децата си, защото регионът беше отцепен. Много от тях се чували със синовете и дъщерите си единствено по телефона.

Шерифът на окръга Скот Израел посочи, че се търси претекстът за зверството на 19-годишния някогашен ученик на образователното заведение Николас Круз

" Започнахме да преглеждаме посещаваните от него уеб уеб сайтове и ползите му в обществените мрежи ", добави Израел, наричайки някои от постовете на Круз " доста, доста притеснителни ".

Позовавайки се на свои източници, американската телевизия Си Ен Ен разгласи пък, че младежът е стрелял с полуавтоматична карабина AR-15 - най-разпространеното оръжие за „ цивилна “ приложимост в Съединени американски щати и най-често употребяваната пушка за всеобщи убийства в страната. В себе си Круз е носил няколко пълнителя.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР