17 депутати осигуриха кворума на здравната комисия в НС, тя

...
17 депутати осигуриха кворума на здравната комисия в НС, тя
Коментари Харесай

Депутат на ГЕРБ привика Хинков: Г-н Министър, елате, не се крийте от комисията

17 депутати осигуриха кворума на здравната комисия в Народно събрание, тя обаче излиза в отмора до момента в който здравният министър Христо Хинков не пристигна. Шефът на комисията Костадин Ангелов от ГЕРБ подреди на парламентарния секретар да предложения и здравния министър.
Днес е имало съвещание на подкомисията, която трябвало да гледа дефицита на медикаменти. Министърът бил удостоверил присъединяване, само че като схванал че ще има точка и за „ Пирогов “, изпратил „ зам.-министър на един ден “, стана ясно от думите на Ангелов. Министърът да пристигна, а не да се крие от народните представители и комисията, настоя Ангелов.
Георги Гьоков от Българска социалистическа партия възрази, че комисията е свикана единствено преди няколко часа. Той не е удовлетворен и, че „ Народно събрание се меси в нещата от компетентността на изпълнителната власт “, както и против правенето на комисия в почивката сред данъчните закони. „ Всички имаме отношение към тях. Мислите ли, че за 25 мин. ще свършим до старта на разглеждане на закона “, настоя социалистът. Ангелов обаче отсече: Всичко, което съм направил е в съгласие с правилника на Народно събрание, той е спазен. Според него правилникът задължавал всички да се явят при покана от органите на Народно събрание.
В залата е и шефът на „ Пирогов “ Владимир Димитров, който провокира и скандал сред представителите на ръководещата сглобка, предава 24 часа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР