17,356 кг хероин бяха задържани от митнически служители на ГКПП

...
17,356 кг хероин бяха задържани от митнически служители на ГКПП
Коментари Харесай

Над 17 кг хероин задържаха на ГКПП Капитан Андреево

17,356 кг хероин бяха арестувани от митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, а при последвали оперативно-издирвателни мероприятия на чиновници на бранш БОП – Хасково и на ОД на Министерство на вътрешните работи – Хасково, под управлението на Окръжна прокуратура Хасково, е арестуван и един от получателите на пратката, написа " Канал 3 ".

``
реклама

Това оповестиха на брифинг през днешния ден в Свиленград шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов, Делчо Лавчев - заместник-окръжен прокурор в Оперативна програма Хасково, Атанас Курдов – шеф бранш БОП – Хасково, старши комисар Ангел Цанков - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково и Христо Стефанов - заместник-директор на РД на Гранична полиция – Елхово, оповестиха от Агенция „ Митници ”.

На 26.07.2019 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ идва лек автомобил, ръководен от 44-годишен английски жител от иракски генезис. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват хладилна чанта с двойно дъно. В нея са укрити 17 пакета, обгърнати със синьо индиго и транспарантен полиетилен. Извършеният на място полеви наркотест демонстрира, че съдържащото се в пакетите прахообразно вещество е хероин. Общото количество на конфискувания опиат е 17,356 кг.

Уведомена е Окръжна прокуратура Хасково, формирано е досъдебно произвеждане, а в тази ситуация се включват и чиновници на бранш „ Борба с проведената престъпност “ – Хасково и ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково. При осъществените оперативно-издирвателни мероприятия е открито още едно съпричастно лице – 37-годишен ирански жител, със статут на непрекъснато пребиваващ в Германия, за което е открито, че е подстрекател и помощник за осъществяване на закононарушението. Повдигнати са обвения по член 242 алинея 4 във вр.с алинея 2 от Наказателния кодекс на лидера на автомобила и на второто лице.

Това закононарушение единствено по себе си се явява тежко съзнателно закононарушение. Предвижда се наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, както и кумулативно планувано наказване санкция от 200 000 до 300 000 лв., изясни пред публицистите Делчо Лавчев - заместник-окръжен прокурор в Оперативна програма Хасково и добави, че през вчерашния ден (31.07.2019 г) съдът е постановил непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража за двете лица.



Получателят на пратката с наркотично вещество е арестуван на 29.07.2019 година, към 22 часа, в региона на хотел в Хасково, изясни Атанас Курдов – шеф бранш БОП – Хасково и добави, че хероинът е бил предопределен за Западна Европа.

Директорът на Агенция „ Митници “ акцентира положителната съгласуваност и взаимоотношение сред службите, противодействащи на този вид препълнения, под управлението на прокуратурата.

„ Митническите чиновници са направили извънредно професионално инспекцията, водачът не е посочил подозрително държание, само че е тестван на база разбор на риска и по този начин е открито наркотичното вещество “, изясни Георги Костов и добави „ Позитивното тук е, че незабавно откакто е открито наркотичното вещество има и още високо професионални дейности на митническите и граничните чиновници и в следствието бързо се включват ГДБОП, който има по-висок действен потенциал “, добави шефът на Агенция „ Митници “.



Това е трети подобен случай на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево за последните четири месеца като общо са арестувани 312 кг хероин, акцентира Костов и добави, че при предходен подобен случай през април са арестувани 288 кг хероин, укрити в товарен автомобил. Тогава също е имало добра съгласуваност и на територията на Пловдивска област е арестуван уредника на канала. Вторият случай е от май, при който са арестувани към 6 кг хероин, пренасяни от двама български жители, а при последвало претършуване на техните адреси и на адресите на други съпричастни лица са арестувани и още наркотични субстанции.

Откритото наркотично вещество е на стойност над 1 130 000 лв. по цени за потребностите на правосъдната система.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР