1693 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие.

...
1693 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие.
Коментари Харесай

1693 нови случая, почти цялата страна е в зелена зона

1693 нови случая на ковид са регистрирани през последното денонощие. Броят на новозаразените понижава за следващ ден, само че делът на позитивните проби се резервира висок. През миналите 24 часа са направени 14 946 проучвания, т.е. позитивните са над 11%. Близо 75% от новозаразените не са имунизирани.

Още 33 души са умряли, регистрира още статистиката. С това общият им брой става 36 028. Близо 91% от умрелите през последното денонощие не са били ваксинирани.

Почти цялата страна към този момент се намира в зелена зона по заболеваемост. Единственият района в жълта зона остава Варна. Очаква се това състояние да се резервира най-малко още два дни.

Намалява броят на приетите в болница. По последни данни в лечебни заведения се лекуват 2698 души. 354 от тях са в интензивни отделения. През миналото денонощие в болница са постъпипли още 221 пациенти. Почти 85% от тях не са ваксинирани.

За следващ ден броят на излекуваните е по-голям от този новозаразените. За миналите 24 часа се регистрират още 5093 преболедували.

Ваксинацията върви с мудни темпове. Правят се най-вече бустерни и доста малко първи дози. През последното денонощие са сложени 2740 дози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР