168chasa.bgКандидат е на партията, издигнала Митьо Пищова и Радо Шишарката

...
168chasa.bgКандидат е на партията, издигнала Митьо Пищова и Радо Шишарката
Коментари Харесай

Банева води листа за евровота, не се знае излиза ли от ареста

168chasa.bg

Кандидат е на партията, издигнала Митьо Пищова и Радо Шишарката за президент и вице през 2016 година

Евгения Банева, която е в ареста дружно със брачна половинка си предприемача Николай Банев поради обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни и длъжностни закононарушения и пране на пари, още веднъж се кандидатира за евродепутат. Този път обаче Банева не е самостоятелен претендент както на предходните евроизбори през 2014 година, а е лидер на партийната листа, записана от “Българско национално обединяване ”. Формацията има общо 6-има претенденти за евродепутати.



На последните президентски избори през 2016 година същата партия издигна за кандидатпрезидентска двойка Митьо Пищова и Радо Шишарката. Тогава за тях гласоподаваха 14 974 души, или 0,39%. Лидер на партията е Георги Георгиев-Готи, представящ се като артист, режисьор, предприемач, взел участие е и в чалга клипове.



Иначе като самостоятелен претендент за евродепутат през 2014 година Банева получи 6188 действителни гласа (0,276%).

Няма категорично изискване, че претендентът би трябвало да излезе от ареста, с цел да пропагандира. “Вярно е, че те се употребяват с имунитет по време на предизборната акция, само че казусът с госпожа Банева е заварено състояние. Дали тя би трябвало да бъде освободена от ареста, с цел да води акция, не е въпрос от компетенциите на ЦИК ”, сподели представителят на комисията Александър Андреев.



По мотив възможната кандидатура на някогашната кметица на столичния регион “Младост ” Десислава Иванчева той изясни, че към този момент има регистриран единствено предприемчив комитет. Срокът за регистрация на кандидатските листи за партиите, обединенията и инициативните комитети е 23 април.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР