167 души са станали жертва на организирана престъпна група за

...
167 души са станали жертва на организирана престъпна група за
Коментари Харесай

167 души станали жертва на организирана престъпна група за трафик на работници


167 души са станали жертва на проведена незаконна група за трафик на хора за трудова употреба. Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров във връзка със взаимното следствие на български и френски управляващи против интернационалната тайфа.

Възнаграждението, което са присвоявали, е влагано в парцели във Франция от страна на българските участници в групата, изясни наблюдаващият прокурор Евгения Деянова.

Купувани са парцели, открит е и магазин, в който е търгувано със артикули, заради което следствието е ориентирано и към изпиране на пари, добити вследствие на тази активност.

Възнаграждението, което е трябвало да получават служащите, е в порядъка на 1700 евро. Тези пари обаче не са стигали до тях, защото участниците в схемата са удържали това, което са платили на служащите за издръжка.

Удържали са по 200 евро за превоз, каквато спогодба не е имало, както и други разноски. Така, на процедура, българските служащи са оставали без хонорари. Някои от тях даже не са имали средства, с цел да се върнат назад в България.

Става въпрос за хора с невисок обществен статус и с недобър обществен опит, разясни Евгения Деянова.

Припомняме, че управляващите на България и Франция с поддръжката на Европол обезвредиха незаконна група, забъркана в търговия с хора за употреба на работна мощ и пране на пари. Акцията е извършена на 17 септември и в нея са взели участие повече от 80 български и френски проверяващи чиновници.

Френските управляващи са арестували четирима членове на групата – трима българи и един французин. Българите в незаконната група подлъгвали свои сънародници, а французинът се занимавал с логистиката, в това число образуване на настаняването на служащите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР