1658 литра алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на Закона

...
1658 литра алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на Закона
Коментари Харесай

Спипаха още 1,6 тона алкохол менте по морето

1658 литра алкохол, търгуван и съхраняван в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища, задържаха митнически чиновници при инспекции в региона на Черноморието единствено за два дни. Извършени са две обособени инспекции - в хотел, както и в ресторант и данъчен склад. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

На 13 август митническа група е проверила складово помещение в приземния етаж на хотел в курортен комплекс " Св. Св. Константин и Елена ". Установено е, че там се съхраняват 24 пластмасови туби с съдържимост по 10 л разнообразни алкохолни питиета - водка, текила, уиски, мастика и мента.

Общото количество на арестувания алкохол е 240 л, за които не са показани документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните хранилища. Взети са проби. Предстои административно наказателно произвеждане.

 1961864

На 14 август митническа група е направила инспекция в заведение за хранене, намиращо се в непосредствена непосредственост до регистриран обект в региона на Поморие. При инспекцията е открито, че заведението действа, с изключение на като ресторант и като спонтанен пункт за търговия с алкохол.

С влизането си митническите чиновници прекъснали договорка, при която жител закупува 20 л ракия. Отделно в помещението са открити още 75 л ракия без документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища, в туби от по 3 и 5 л.

 1961862

Установено е, че заведението има пряк вход към данъчния склад и при траялата там инспекция митническите чиновници открили таксиметров автомобил, претрупан с 40 л от същата ракия в туби.

При последвалата инспекция на самия данъчен склад са открити 2566 бутилки от половин литър с ракия, ликьор и бренди. Бутилките са облепени с български акцизни бандероли, само че самите бандероли са сложени по метод, който не подсигурява, че при използването на стоката скъпата книга ще бъде унищожена.

 1961863

По случая ще бъде формирано административно наказателно произвеждане.

Само от 1 юли до момента митническите мобилни групи са направили над 80 инспекции по българското Черноморие във връзка със засилените ограничения против търговията и предлагането на незаконни акцизни артикули. Проверявани са регистрирани по Закона за акцизите обекти, както и магазини, хотели и заведения.

Посредством прецизния разбор и селекция на обектите 30% от инспекциите завършват с констатации, като за интервала са конфискувани 28 521 л противозаконен алкохол.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР