1600 таекуондо състезатели ще се съберат в София за един

...
1600 таекуондо състезатели ще се съберат в София за един
Коментари Харесай

1600 таекуондисти идват на турнир в София

1600 таекуондо състезатели ще се съберат в София за един от най-мащабните шампионати в Европа, а към този момент и в света. ‘Sofia Open’ ще се организира в София на 3-4 март в „ Асикс Арена “. Състезанието има към този момент 5-годишна традициия, а предходната година получи и влиятелната категория G1, която класира за олимпиада. Сега за ранкинговия шампионат има регистрирани 1200 състезатели от 6 континента или над 45 страни. По същото време тече и съревнование за начинаещи, като техния брой е над 370. Така общият брой таекуондисти, които ще се появят на игралните полета за двата спортни дни е над 1600 от разнообразни възрастови категории.

Турнира ще може да следите онлайн онлайн на уеб страницата http://sofia-open.com/live-stream/

Преди старта на Sofia Open, Слави Бинев, ръководител на Българската федерация по таекуондо-олимпийски жанр, показа: „ Досега шампионатът беше в тестов интервал, само че след миналогодишното издание, когато организацията беше брилянтна, към този момент може да кажем, че всяка година в София ще има шампионат по таекуондо от категория G1 и се надяваме той да се провежда още веднъж от Търговска колегия „ Рамус “. Освен тази вест, уредниците от Федерацията споделиха, че напълно скоро в България ще бъде открит и първия за Европа таекуондо център по съглашение със Световната таекуондо централа КУКИОН в Корея.

Основният уредник на ‘Sofia Open’ Димитър Михайлов акцентира, че с изключение на многочислените и качествени състезатели, шампионатът е привлякъл и съдийски състав на високо интернационално равнище (с основен рефер Илия Димитров), а участниците ще играят с най-модерната електронно-отчитаща екипировка, която е употребена и на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Ще има 12 игрални полета в залата, като в първия ден от шампионата ще играят децата и кадетите, а в неделя ще играят мъжете. Тогава ще се появят и най-големите имена в спорта.

В ‘Sofia Open 2018’ ща вземе присъединяване йорданецът Ахмад Абугауш - олимпийски първенец от Рио 2016 в категория до 68 кг и бронзов медалист от международното състезание през 2017 година Само преди дни той победи най-хубавия ни таекуондист Владимир Далаклиев на финала на отвореното състезание Fujairah Open 2017 WT G1. Очаква се на наш терен Далаклиев да вземе реванш от йорданеца.

Другите огромни имена са сребърният медалист от Рио – Лутало Мухамад (Великобритания), международната и европейска шампионка и трета от олимпиадата в Рио – Бианка Уалкден (Великобритания), както и известни таекуондисти от Австралия, Аржентина и Съединени американски щати.

От българска страна присъединяване в шампионата ще вземат най-хубавите ни състезатели – с изключение на бронзовия медалист от международното състезание в Муджу (Южна Корея) Владимир Далаклиев, това са още и международният първенец при кадетите Александър Джорджев, който завоюва златото в предишното издание на ‘Sofia Open’ и европейският първенец при кадетите Даниел Ладжев. Всичките ни топ състезатели са регистрирани, само че за Владимир Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев ще се реши в последния миг дали могат да вземат участие, поради травмите им в надпреварите от началото на годината.

Мероприятието се провежда от Таекуондо клуб „ Рамус “ взаимно с Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия.

Видео от изданието на шампионата през 2017 година може да видите тук – https://goo.gl/1mPmEB

Покана за събитието онлайн вижте тук - https://goo.gl/Vkxq2e

Таекуондо клуб „ Рамус “ е един от най-големите и най-успешни частни клубове по таекуондо в България. Неговите ученици са носители на медали от републикански, балкански и европейски шампионати по таекуондо, в това число и на отборни оценки. В последните години Търговска колегия „ Рамус “ е уредник на две авторитетни интернационалните надпревари, станали към този момент обичайни – ‘Sofia Open’ и Детски шампионат в чест на Деня на националните будители. Тези надпревари са измежду най-масовите спортни прояви в България – в последното издание на ‘Sofia Open’ се включиха 1300 състезатели от повече от 40 страни. Треньор на клуба и основен уредник на шампионата е Димитър Михайлов - един от най-успешните български състезатели по таекуондо, притежател на 13 републикански трофеи и на голям брой оценки от авторитетни интернационалните надпревари. Той е и вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо.

Билетите за ‘Sofia Open 2018‘ са в продажба и могат да бъдат закупени онлайн или по пощальон от www.ticketportal.bg, както и във всички обекти от мрежата на Тикетпортал: НДК, Бензиностанции ОМВ, книжарници Буктрейдинг, Магазини Office 1 Superstore.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР