160 ученици ще имат безплатен достъп до спектаклите по повод

...
160 ученици ще имат безплатен достъп до спектаклите по повод
Коментари Харесай

Министърът на културата ще купува билети за спектакли със заделените пари за кошници с цветя |

160 възпитаници ще имат безвъзмезден достъп до спектаклите във връзка 70-ата годишнина на отбор „ Филип Кутев “, оповестиха от Министерството на културата.

Идеята на отрасловия министър Атанас Атанасов е " разноските за обичайните кошници с цветя като формален привет и признателност да бъдат пренасочени в закупуване на билети и обезпечаване на достъп на възпитаници от разнообразни учебни заведения и паралелки по изкуства до оптимално необятен набор от културни събития. "

„ Всичко стартира с дребни стъпки. Няма по-голяма поддръжка за един създател от обичта и уважението на публиката. Знам, че за всяко дете, изкушено от изкуството, визитата на културно събитие е като майсторски клас. Надявам се с екипа ми да успеем да развием и използван тази концепция за целия културен календар, освен в София “, сподели министър Атанасов.

Деца от Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “, Национална гимназия за приложни изкуства „ Свети Лука ”, Национално учебно заведение за изящни изкуства „ Илия Петров ” и фолклорните паралелки към 144 СУ „ Народни будители ” ще имат безвъзмезден достъп до събитието.

Концертите, отдадени на значимия празник, стартират от през днешния ден и в трите следващи дни ще бъдат с друга тема и идея –„ Началото “, „ Пътят “ и „ Наследството “.

Специални посетители на сцената ще бъдат ансамблите „ Пирин “ и „ Тракия “, както и възпитаници от Националното учебно заведение за танцово изкуство, Националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев ”, Националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Широка лъка ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР