160 лева достигна цената на кубик дърва за огрев. Това

...
160 лева достигна цената на кубик дърва за огрев. Това
Коментари Харесай

Скочи цената на кубик дърва

160 лв. доближи цената на кубик дърва за огрев. Това е продължение на наклонността през последните месеци материалът за отопление да нараства. Само преди година цената за един кубик беше към 70-80 лв., тъй че нарастването към днешна дата е повече от двойно. Цената може да доближи и до 200 лв., в случай че си купите нацепени дърва, които са подготвени незабавно за приложимост.

Експерти поучават пазаруването на дърва за огрев в никакъв случай да не се оставя за месеците след август. Причината са освен по-високите цени, само че и по-малката наличност в складовете и заплахата да останете с празни ръце. Най-подходящите месеци са май и юни, тъй че към момента има време да се реагира.

За купувачите е значимо да ревизират дали в сумата са включени нарязването на дървения материал и превозването, като множеството предложения оферират гратис транспортиране на материала за отопление. Някои компании оферират ниски цени, само че не прецизират, че би трябвало да си доплатите за извозването. В всеобщия случай дърветата са подобаващи за всевъзможни печки, камини и котли.

В началото на годината държавното управление даде обещание цената на дървата да тръгне надолу, само че към този момент това не се случва, оповестява " България през днешния ден ". В облекчаването на финансовата тежест за потребителите бяха мобилизирани държавните горски и ловни стопанства. През февруари т.г. вицепремиерът и министър на стопанската система Нинова разгласи, че " стартират да работят 17 склада в държавните горски стопанства и в държавните ловни стопанства, те ще станат 56 в скоро време ".

" Там дървесината за огрев ще се продава на цената да извличане, без никакви надценки и такси за жителите. Ограничаваме медиаторите, които тук-там са по няколко, които натоварват цената и които купуват дърва, с цел да ги препродават ", добави тогава Нинова.

За отоплението на жилище или къща от към 80 квадратни метра са нужни най-малко 5-6 кубика дърва за зимния сезон. Друг вид, който се предлага на пазара и може да излезе по-евтино, е закупуването на дърва, които се продават на метър. В някои случаи цената може да падне даже под 100 лв. за кубик.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР