160 000 младежи нито работят, нито учат, стана ясно от

...
160 000 младежи нито работят, нито учат, стана ясно от
Коментари Харесай

Деница Сачева: 160 хил. младежи нито работят, нито учат

160 000 младежи нито работят, нито учат, стана ясно от думите на обществения министър Деница Сачева по време на събитие на посолството на Швейцария, обвързвано с поощряване на заетостта измежду ромското население. Те ще бъдат разпознати на карта.
„ Важно е да създадем карта, с която да идентифицираме към 160 000 младежи, които нито учат, нито работят. За задачата ще използваме позитивния опит от Механизма за обсег на децата и учениците в просветителната система. Ще предложим и благоприятни условия за валидиране на съществуващи умения, тъй че хората в общностите да се осъществят пълноценно на пазара на труда”, изясни Сачева.
По думите й сериозен акцент в Плана за възобновяване и резистентност и в Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ се дава на младежката безработица. В Националния проект за деяние по заетостта ще бъдат планувани 1.6 млн. лева за стратегии за поощряване на заетостта.
„ С повишението на минималната работна заплата ще бъде нараснало и възнаграждението на ромските посредници, които имат основна роля в идентифицирането на хората и обгръщането им на пазара на труда “, добави Сачева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР