16 заразени с учители в , затвориха почти напълно едно

...
16 заразени с учители в , затвориха почти напълно едно
Коментари Харесай

COVID-19: 16 болни учители в средно училище в Габрово, последиците

16 инфектирани с учители в, затвориха съвсем изцяло едно от най-големите междинни учебни заведения в града - СУ " Райчо Каролев ". 
От през днешния ден присъствено ще се образоват единствено децата от 1 до 3 клас. За тях обаче няма да има учебни рейсове и трапезария. Училищната лафка също няма да работи, тъй като се чакат и резултатите от непедагогическия личен състав в учебното заведение.
Това значи, че за най-малките родителите би трябвало да обезпечат и храна за деня.
 Представителят на СЗО за България утвърди връщането на брифингите за ковид Представителят на СЗО за България утвърди връщането на брифингите за ковид
Адекватна връзка на риска – хората да получават съответна информация какво да вършат на база моментна обстановка. Мисля, че то...
Всички деца, които пътуват от прилежащите села, също няма да се образоват присъствено, а минават на онлайн образование, посочи шефът на учебното заведение Богдан Андреев пред BTV.
4-12 клас ще се образоват онлайн, тъй като заболелите учители са главно от горен курс, и то от избрани предмети - математика, информатика, изясни той.
Тази обстановка за организацията на образованието в междинното учебно заведение ще продължи до октомври.
Всичко почнало в четвъртък вечерта, когато учителка по британски се обадила на шефа и му съобщила за позитивен резултат на собствен тест. В петък сутринта втора учителка по британски също била със болестта.
 Традиционно за неделя понижение на случаите на ковид, 18 области са без нов случай Традиционно за неделя понижение на случаите на ковид, 18 области са без нов случай
Броят на доказаните случаи на ковид в България понижа и като безусловно число, и като % на позитивни проби – тра...
" Има и от начален стадий, болшинството са от горен стадий – всички са изявили предпочитание да преподават онлайн, до момента в който са под домашна карантина. Само една колежка желае да си почине – ден-два. ", изясни шефът.
" Правили сме го и предходната година, ще създадем отново всичко допустимо децата да не изгубят материал и подготвени. ", сподели той.
Още в петък след края на часовете учебното заведение е било дезинфекцирано, а през днешния ден ще се извършват още веднъж всички ограничения за сигурност.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР