16 университета ще вдигнат таксите за прием на студенти през

...
16 университета ще вдигнат таксите за прием на студенти през
Коментари Харесай

Вдигат таксите в ПУ и Медицинския

16 университета ще вдигнат таксите за банкет на студенти през идната академична година. Средно те ще са с 11,7% по-високи. Това излиза наяве от плана за одобряване на таксите, който е оповестен за публично разискване.

В ПУ “Паисий Хилендарски ” се усилват таксите с по 40 лв.. Без смяна обаче ще са специалностите “Администрация и ръководство ”, “Туризъм ”, “Икономика ”, естествените и техническите науки, математика и информатика.

При медицинските университети покачване на таксите има в Пловдив и в Плевен. В първия новите студенти ще заплащат с 250 лева повече за “Медицина ”, “Фармация ” и “Стоматология ”. Във втория нарастването е от 50 до 100 лева

ВУ “Св. св. Кирил и Методий ” усилват следването с 50 лева единствено за нови студенти по “Педагогика ”. Техническият университет - Габрово, ги подвига с от 100 до 240 лева за постоянна форма и с 30 лева за задочната.

От 6 до 8% се подвигат таксите в Русенския университет “Ангел Кънчев ”, като без смяна ще са единствено обществените, стопанските и правните науки. От 11 до 24 % ще е покачването в ЮЗУ “Неофит Рилски ”.

Намаление на таксите предлага единствено Софийският университет. То е от 200 до 550 лева за специалностите “Физически науки ” и “Ядрена химия ”. Алма матер обаче ще вдигне парите за новите студенти по “Администрация и ръководство ”, “Право ”, “Психология ” и “Филология ”. Увеличението за постоянната форма е от 40 до 61 лева, а за задочна - от 100 до 160 лева
Без смяна остават таксите в 17 държавни висши учебни заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР