16-то въздушно нападение срещу украинската столица за този месецУдар по

...
16-то въздушно нападение срещу украинската столица за този месецУдар по
Коментари Харесай

Русия засипа Киев с бараж от ракети и дронове

16-то въздушно нахлуване против украинската столица за този месец
Удар по Одеса повреди пристанището

Експлозии раздрусаха Киев сутринта, когато Русия извърши 16-ото си въздушно нахлуване против украинската столица за този месец. Взривове прогърмяха и в Одеса, която също бе атакувана, а въздушна паника бе оповестена на доста места в Украйна, съобщи Ройтерс.

Сутрешните офанзиви пристигнаха след мощен съветски бараж от ракети и дронове през нощта против понеделник. Руските сили са употребявали балистични ракети при нападението си против Киев, оповестиха украинските военновъздушни сили. “Противникът е употребявал ракети с балистична траектория “Искандер ”. Има възможност да са били употребявани и ракети С-300 и С-400 ”, съобщи представителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат. Освен това Москва е употребила и ирански дронове “Шахед ”.

От киевската военна администрация оповестиха, че украинската противовъздушна защита е свалила над 40 въздушни цели, както и че няма жертви и потърпевши. Кметът на Киев Виталий Кличко пък уточни, че в няколко региона на украинската столица са избухнали пожари след рухване на парчета от свалените от Противовъздушна отбрана ракети.

Руски дрон е провокирал пожар и е развалил част от инфраструктурата на украинското черноморско пристанище в Одеса, което е от основно значение за износа на зърно, заяви Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР