16 от пострадалите край село Младиново остават за лечение в

...
16 от пострадалите край село Младиново остават за лечение в
Коментари Харесай

16 от пострадалите при автобусната катастрофа остават в болници


16 от потърпевшите край село Младиново остават за лекуване в лечебни заведения. Те са в положително общо положение, без заплаха за живота.

Част от признатите нощес в лечебни заведения са изписани, а през днешния ден от деветимата потърпевши в хасковската болница си е тръгнала една жена, която е решила да се оперира в Бургас. Най-сериозно са потърпевши водачът на рейса и екскурзоводката на групата.

„ Жената, която е със счупени прешлени лумбални, движи крака. Шофьорът, който е с лумбална фрактура, даже се придвижва. Най-големият проблем, който аз виждам, е психотравмата, която е за всички “, съобщи здравният министър Асен Меджидиев.

Затова с пациентите в Хасково от през днешния ден работи психолог.

„ Ние също ще преценим дали е ок да са тук, или би трябвало да се транспортират към профилирани клиники, само че за момента няма такива неща “, сподели Георги Гелов, шеф на МБАЛ - Хасково.

В Харманли за лекуване и наблюдаване остават 4 дами и двамата синове на една от тях - на 10 и на 14 години.

„ Голямото дете е добре, упорства дори да си върви. Малкото дете е с болежка и контузия на рамото. Рентгеновото проучване не е посочило данни за травматични увреждания в рамото “, заяви доктор Златка Чанкова, шеф на МБАЛ-Харманли.

Всички шестима признати в болничното заведение в Свиленград са изписани и са отпътували за Бургас, а тези, които не са ранени, към този момент са се прибрали.

„ Багажът им е спретнат в ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас и следва всеки да си го познае и да си го вземе “, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

19 от 40 пасажери в туристическия рейс получиха пострадвания и здравна помощ в лечебните заведения в района.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР