16 от най-добре платените 5-годишни компактдискове в момента

...
Ако търсите начин да спечелите нискорискова възвръщаемост на вашите спестявания,
Коментари Харесай

Ако търсите начин да спечелите нискорискова възвръщаемост на вашите спестявания, имате няколко различни опции, от които да избирате. И високодоходните спестовни сметки са едни от тях. Но докато лихвите по високодоходните спестовни сметки са доста високи в момента, те също са променливи. Това означава, че ако лихвените проценти намалеят, вие ще спечелите по-малко лихва върху парите, депозирани в сметката.

Друга опция е сертификат за депозит (CD). Компактдискът е чудесен начин да печелите постоянна, нискорискова възвръщаемост на парите си. С CD вие се съгласявате да оставите парите си в сметката за определен срок срещу фиксирана лихва. На свой ред ще печелите един и същ APY през целия срок на CD – и всякакви колебания на курса, които се случват през това време, няма да повлияят на приходите ви.

Но има много различни условия на CD, от които да избирате , вариращи от няколко месеца до няколко години. Въпреки че понастоящем по-краткосрочните компактдискове предлагат едни от най-високите ставки за вашите спестявания, има много високоплатени дългосрочни компактдискове, които също си заслужава да бъдат разгледани. И това включва 5-годишни компактдискове, много от които предлагат отлична възвръщаемост на вашите спестявания в момента.

Открийте тук сега най-добрите цени за компактдискове, които можете да спечелите от спестяванията си.

16 от най-добре плащащите 5-годишни компактдискове в момента

Ако искате да увеличите максимално възвръщаемостта на вашите спестявания, като същевременно печелите постоянен лихвен процент, може да си струва да разгледате следните 5-годишни компактдискове.САЩ Федерален кредитен съюз на Сената: 4,86% APY; минимален депозит от $1000 Федерален кредитен съюз на Министерството на търговията: 4,71% APY; минимален депозит от $500MYSB Директен: 4,66% APY; минимален депозит от $500 Федерален кредитен съюз за самопомощ: 4,65% APY; минимален депозит от $500 First National Bank of America: 4,65% APY; минимален депозит от $1000Utah First Credit Union: 4,65% APY; минимален депозит от $2,000Popular Direct: 4,60% APY; минимален депозит от $10 000 Merrick Bank: 4,60% APY; минимален депозит от $25 000 First Internet Bank: 4,59% APY; минимален депозит от $5,000Cadets Federal Credit Union: 4,58% APY; минимален депозит от $1,000 Pima Federal Credit Union: 4,50% APY; минимален депозит от $250 Спестявания за хляб: 4,50% APY; минимален депозит от $1,500 Barclays: 4,50% APY; без изискване за минимален депозит BMO Alto: 4,50% APY; без изискване за минимален депозит Alliant Credit Union: 4,35% APY; минимален депозит от $1,000 Quontic Bank: 4,30% APY; минимален депозит от $500

Разгледайте най-добрите проценти, които бихте могли да спечелите от спестяванията си тук.

Предимства за 5-годишни CD, които трябва да имате предвид

Има няколко предимства от отварянето на 5 -годишно CD в момента. За начало, въпреки че цените на тези компактдискове не са толкова високи, колкото много от текущите краткосрочни компактдискове, цените все още са много конкурентни.

Има и предимството на предвидимостта и стабилността на възвръщаемостта. С 5-годишен CD знаете точно колко лихва ще спечелите за периода на инвестицията, тъй като лихвеният процент е фиксиран за целия срок. Това улеснява планирането на бъдещи финансови цели и разходи, като спестяване за голяма покупка или пенсиониране. Ако лихвените проценти паднат, все още ще печелите лихвения процент, с който сте започнали, до края на срока.

Освен това, 5-годишните компактдискове често се считат за по-сигурен вариант в сравнение с по-рисковите инвестиционни инструменти като акции или облигации , тъй като те са застраховани от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) или Националната администрация на кредитните съюзи (NCUA), обикновено до $250 000 на титуляр на сметка на институция, гарантирайки безопасността на вашата основна инвестиция.

The крайна сметка

Въпреки че има неограничен брой условия на CD, от които да избирате, 5-годишният CD може да бъде чудесен начин да увеличите максимално възвръщаемостта на спестяванията си точно сега. APY на тези сметки съперничат на това, което бихте могли да спечелите от много по-краткосрочни компактдискове и високодоходни спестовни сметки, и няма да се налага да се притеснявате за каквито и да било колебания на лихвените проценти, които възникват през това време. Но както при всеки финансов инструмент, важно е да сте сигурни, че можете да се придържате към условията на сметките, които обмисляте. В противен случай допълнителните такси или неустойки, които ще платите, могат да отхвърлят приходите ви.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР