16 незаконни къщи бяха съборени днес в ромския квартал Лозница

...
16 незаконни къщи бяха съборени днес в ромския квартал Лозница
Коментари Харесай

Събориха 16 незаконни постройки в ромския квартал в Асеновград

16 противозаконни къщи бяха съборени през днешния ден в ромския квартал " Лозница " в Асеновград. В хода на акцията по събарянето на противозаконните постройки в ромския квартал е имало засилено полицейско наличие, оповестява БНР. Имало е и екипи на Спешна помощ и пожарната.

От Общината в Асеновград обявиха, че събарянето на противозаконните къщи е минало умерено. Част от жителите на съборените къщи декларирали предпочитание да се записват като нуждаещи се, а обществени служащи ги съветвали на място.

От Общината в Асеновград показаха, че продължава да се следи за нелегално строителство.

Припомняме, на 4 юли кметът на Асеновград Емил Караиванов изясни, че в хода на инспекциите в циганската махала в града полицията не са открити нелегално пребиваващи хора. Всички роми имали адресна регистрация. Проверките обаче открили 120 противозаконни постройки в ромската махала.

Припомняме и че казусът с противозаконните постройки в Асеновград стана настоящ откакто на 26 юни, понеделник, роми нападнаха първо девойки, които упражняват кану-каяк в езерото " 40-те извора ", а по-късно случаят прерастна в всеобщо сборичкване. По-късно деветима бяха задържани.

 Симеонов желае полицейско ръководство във всяка циганска махала
Симеонов желае полицейско ръководство във всяка циганска махала

Трябвало да се ревизира и публичната поръчка за ремонта на Народното събрание

Събитията провокираха бурни реакции в града. Хиляди се събраха да стачкуват против нелегално пребиваващите роми в града. Вицепремиерът Валери Симеонов също отиде на инспекция в Асеновград.

 Протестите в Асеновград стопират за две седмици
Протестите в Асеновград стопират за две седмици

Създават полицейско ръководство в ромската махала в Асеновград

На 10 юли жителите на Асеновград оповестиха, че митингите в града ще спрат за две седмици, до 24 юли - идния понеделник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР