16 многофамилни жилищни сгради в Карлово ще бъдат санирани в

...
16 многофамилни жилищни сгради в Карлово ще бъдат санирани в
Коментари Харесай

16 блока в Карлово ще бъдат санирани през първия етап на програмата

16 многофамилни жилищни здания в Карлово ще бъдат санирани в първия стадий на програмата, която се финансирана по Плана за възобновяване и развиване. От подадените в период 30 планови оферти 16 са утвърдени за саниране през първия стадий на програмата, 13 попадат в аварийния лист, а 1 съдружие е отхвърлено.
 
Това съобщи заместник-кметът на общината Данка Люртова пред представители на сдруженията на притежателите на среща, инициирана от управлението на Община Карлово и извършена на 24 януари.
 
Общината стартира подготовката на документите за оповестяване на публичните поръчки за избор на реализатори по дейностите, включени в енергийните обследвания. Целта е при започване на лятото да започват строителните действия по многофамилните жилищни здания в гр. Карлово.
 
На извършената намира се взе решение да бъде направена подписка от всички живущи в блоковете, които са в аварийния лист, с искане и гледище пред Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) да бъдат финансирани и техните здания, като се заложат средства в държавния бюджет или с привличане на европейски финанси.
 
Разочарованието у хората е огромно, тъй като те са положили оптимални старания, с цел да съумеят да основат сдружения и да отделят лични средства за правене на енергийните обследвания. Блоковете са издигнати преди повече от 50 години и незабавно се нуждаят от ремонтните действия, включени в програмата по саниране.
 
Ръководството на Община Карлово поддържа всички сдружения от аварийния лист и ще внесе подписката в Министерство на регионалното развитие с гледище те да бъдат утвърдени и финансирани.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР