16 млн. лв. е поискал кметът Иван Портних за акциите

...
16 млн. лв. е поискал кметът Иван Портних за акциите
Коментари Харесай

Варна поискала 16 млн. лв. за акциите си в Пловдивския панаир

16 млн. лева е изискал кметът Иван Портних за акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Това заяви през днешния ден кметът на града под тепетата Здравко Димитров след сесия на Общинския съвет.

" Имахме преписка с министъра на стопанската система Даниела Везиева. Разговарях и с кмета на Варна Иван Портних, той е безапелационен, че желаят 16 млн. лева за тези акции, с което пък аз не съм склонен. Ще се съобразя с волята и решението на Общинския съвет. Нормално е акциите на Пловдивския панаир да си останат в Пловдив ", съобщи Димитров.

Министерството на стопанската система към момента няма мнение по тематиката, защото тази заран е получило писмото на пловдивския кмет.

Днес+ напомня, че на 27 октомври локалният парламент се отхвърли да гласоподава предлагането за апортиране на акциите на Община Варна от Пловдивския панаир в " Пълдин Туринвест ".

Това се случи след получено писмо от Министерство на стопанската система, съгласно което с решението за прекачване биха се нарушили наредбите на Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

На 10 декември (петък) следва съвещание на Общинския съвет във Варна, а в дневния ред е включена точка за увеличение на капитала на „ Пълдин Туринвест “ АД посредством апорт на притежаваните от Община Варна акции от капитала на „ Международен панаир Пловдив “.

Община Варна има 16 314 400 броя акции (29% от капитала) в „ Международен панаир Пловдив “ АД, чийто мажоритарен акционер е „ Пълдин Туринвест “ АД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР