16 констативни протокола с предписания са съставени след проверки през

...
16 констативни протокола с предписания са съставени след проверки през
Коментари Харесай

Търговци в квартал „Капана“ масово вадят нови маси без разрешение след 17:30 часа

16 констативни протокола с наставления са формирани след инспекции през последните два дни в квартал „ Капана “ , заяви шефът на Пловдивския общински инспекторат Асен Стефанов. Проверките са осъществени в часовия диапазон сред 17:30 до 20:30 часа в 32 търговски обекта. Предстои издаването и на шест акта за открити административни нарушени я.

Голяма част от откритите нарушавания са свързани с нерегламентираното разполагане на маси на върху общински терени. Част от обектите не разполагат нито скица, нито позволение. Други слагат маси отвън площта и размерите в утвърдените схеми или пък отстоянието от фасадата е по-голямо от избраното в наредбата.

„ Натъкнахме се на случаи, при които маси върху общински терени са поставени даже без издадено уверение за одобрена категория. Кашпите с цветя пред заведенията са красиви, само че това също е нарушаване, когато са отвън позволената повърхност и затрудняват придвижването на хората “ , разяснява Стефанов.

Директорът на инспектората напомни, че „ Капана “ е кварталът с най-голяма централизация на търговски обекти с маси за сервиране навън. Разрешенията за прилагане на терени общинска благосъстоятелност, издадени от Община Пловдив, са 96 за повърхност от общо 1561 кв. м . Порази тзи причина се реализира ежедневен надзор, тъй като всяко нерегламентирано лишаване на пространство основава спомагателни усложнения в напредването в квартала на пловдивчани и гостите на града.

Част от търговците в квартала вършат нарушаванията след 17:00 часа , защото знаят, че тогава п риключва работното време на Инспектората. Поради тази причина работният график на инспекторите ще бъде изменен, като за задачата към този момент е входирана докладна бележка в Общински съвет-Пловдив.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР