16-ият кръг в efbet Лига предлага доста любопитен сблъсък в

...
16-ият кръг в efbet Лига предлага доста любопитен сблъсък в
Коментари Харесай

Коварно гостуване за Левски в Коматево


16-ият кръг в efbet Лига предлага много любопитен конфликт в Коматево. Един против различен застават тимовете на Ботев (Пловдив) и Левски. Гостите ще търсят наложителен триумф, с цел да продължат гонитбата с Лудогорец и Локомотив (Пловдив) в челото. За “Канарчетата” обаче трите точки също са доста нужни, с цел да може отборът да продължи възраждането си и да се придвижи нагоре в класирането, откакто до неотдавна бе в рисковата зона.

Пловдивчани изпитваха много компликации при започване на сезона, само че след промяната на треньора и идването на Ферарио Спасов, към този момент се вижда лъч светлина. Ботев записа тъждество и победа в последните си два мача и през днешния ден се надява да продължи в вярната посока с нов триумф.

От друга страна Левски е във напредък. “Сините” записаха три следващи победи в последните си три мача и натрупаха солидно самочувствие. Те обаче нямат право и на момент разпределяне, защото към този момент бяха изпреварени в класирането от Локо (Пд), а Лудогорец също играе по-късно през днешния ден и има късмет да усили точковия си актив на върха.

Ботев и Левски към този момент имаха среща между тях през първия полусезон на “Георги Аспарухов”. Тогава “сините” се поздравиха с победа с 3:1. В общата статистика столичани имат голямо преимущество. От изиграните 138 мача в елита Левски е спечелил 77, Ботев има 39 триумфа, а 22 срещи са приключили наедно.

Днес домакините ще бъдат без санкции Джонатан Перейра и контузените Атанас Зехиров и Благовест Данчев. Очаква се Ферарио Спасов да заложи на Георгиев на вратата и пред него Филипов, димитров, Пиргов и Марин в отбрана. Балтанов и Вутов ще работят в средата на терена, а Неделв и Тонев ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Виана, а зад тила му ще бъде Шопов.

Петър Хубчев има много кадрови проблеми за днешната среща. Очаква се той да не прави доста промени спрямо мача с Етър през седмицата. С разнообразни травми са Найджъл Робърта, Филипе Нашименто, Насиру Мохамед и Франко Мазурек. От тях с най-големи шансове да играе е Робърта, само че е по-вероятно той да остане на аварийна пейка. Така на терена ще излязат Миятович под рамката и Миланов, Ейолфсон, Рейш и Горанов в защита. Тиам и Райнов ще са опорни халфове, а Иванов и Димитров ще бъдат на крилата. Алар ще води офанзивата, а зад тила му ще работи Паулиньо.

efbet Лига, 16 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

БОТЕВ: Георгиев, Филипов, Димитров, Пиргов, Марин, Балтанов, Вутов, Неделев, Шопов, Тонев, Виана

ЛЕВСКИ: Миятович, Миланов, Рейш, Ейолфсон, Горанов, Тиам, Райнов, Иванов, Паулиньо, Димитров, Алар

Стадион: База Коматево

Съдия: Станислав Тодоров

Начало: 15:15 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
efbet Лига 16 кръг, неделя 10 ноември  Ботев (Пловдив) 15:15предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР