16 храни са със значително по-високи цени у нас в

...
16 храни са със значително по-високи цени у нас в
Коментари Харесай

Румен Порожанов: 16 храни са със значително по-високи цени у нас в сравнение с Австрия и Германия

" 16 храни са със доста по-високи цени у нас спрямо Австрия и Германия ". Това сподели на брифинг в Министерския съвет министърът на земеделието и храните Румен Порожанов по отношение на резултатите от инспекцията на Българската организация по сигурност на храните за качеството на храните.

„ Най-фрапантни са 2 типа детски пюрета. За единият - цената е с към 90% по-висока, а другият – 107%. По-високи цени в границите на диапазон сред 20% и 70% следим и при млечните артикули, избрани сирена и шоколадови артикули. Колкото и да е на пръв взор необяснимо, разликите в цените не са незначителни ", сподели още Порожанов, представен от Агенция " Фокус ". 

" Още на следващия ден ще поканя Комисията за отбрана на потребителите, дружно с федерациите, които са за отбрана на потребителите. Ще обсъдим тематиката с по-високите цени, с цел да забележим по тяхна линия какво може да се предприеме от позиция на връзка при предлагането на тези услуги “, изясни той.

Порожанов посочи, че тематиката за двойствения стандарт на храните ще бъде показана на идващото съвещание на Съвета на министрите на земеделието, което ще бъде на 17-18 юли.

„ Информацията ще бъде импортирана от словашкия сътрудник и ще бъде подкрепена от Вишеградска четворка, плюс другите 4, които участваме в този развой на проучвания “, добави Порожанов и посочи: „ Действията на държавното управление ще бъдат взаимни с тези на сътрудниците от Словакия, Чехия, Унгария и други страни и ще са ориентирани към комисаря по отбрана на потребителите за основаването на ред и режим, който да има еднообразно предложение на качеството и съставките на храните на единния европейски пазар “.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР