16-годишното момиче от казанлъшко село, което е родило момче, а

...
16-годишното момиче от казанлъшко село, което е родило момче, а
Коментари Харесай

До 2 години затвор грозят момичето, удушило бебето си

16-годишното момиче от казанлъшко село, което е родило момче, а по-късно умъртвило бебето си, е привлечено като обвинено за убийството , сподели районният прокурор Таня Иванова пред. Непълнолетната майка е получила затруднения след раждането и сега е в болница под полицейска защита.

Трагедията се разиграла при започване на март в казанлъшкото село Средногорово . Момичето родило в домашни условия. Минути по-късно новороденото било удушено . Тялото му било пренесено в неработещ ледник в сграда край селото от бащата на бебето - мъж на 24 години, бе обявено през вчерашния ден.

„ Бащата е оказал цялостно подпомагане на следствието. Той е свидетел на действието. Неговите показания се поддържат и от приета виновност на майката ”, съобщи Иванова.

„ Бащата е имал желание да отглеждат взаимно детето и не е допускал, че ще се стигне до този край ”, описа още прокурорът.

Момичето е привлечено като обвинено за убийството на новороденото си дете . Тъй като е малолетно, се планува наказване отнемане от независимост до 2 години . Тийнейджърката е признала виновността си, избрана ѝ е мярка за неотклонение, съобщи Иванова.

„ Бащата пък ще бъде съден за това, че живее с малолетна ”, изясни районният прокурор.

Предстои правенето на психиатрична експертиза на младата майка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР