16-годишното момче от Пловдив, което е било вербувано от Ислямска

...
16-годишното момче от Пловдив, което е било вербувано от Ислямска
Коментари Харесай

Адвокатът на ученика от Пловдив: Не е имал намерение да убива

16-годишното момче от Пловдив, което е било вербувано от „ Ислямска страна “, не е имало желание да убива хора. Това съобщи неговият юрист Емил Велинов пред bTV. По думите му детето е доста грижовно и не може да се твърди, че е желало да нарани някого.

„ Говорил съм с психолога му. Самият той твърди, че в неговата глава не е имало такава мисъл “, декларира юристът.

По мотив на откритите устройства и субстанции за изработката на бомби, юристът изяснява, че те са били на мястото повече от месец.

„ Ако това дете е желало да ги употребява за нещо през това време - щеше. Бил е измамен от индивида, с който е разговарял, от чисто любознание “, декларира Велинов.

„ Детето не е обучавано за терорист. Това е мощно казано. То единствено е кореспондирало с този човек. От любознание се е интересувало от взривни устройства. За всяко дете, когато нещо е неразрешено, е по-любопитно към него “, разяснява юристът и показва, че откритите устройства не е можело да се взривят, защото не са били дооборудвани.

„ Попаднал е под въздействието на човек, който се показва за член на ИДИЛ. Възможно е 16-годишно момче да попадне под непознато въздействие. Момчетата на тази възраст още не са построени като характери. Те са по-лекомислени. Имат податливост да слушат по-възрастните. Освен това са любопитни ”, счита юристът.

Детето е от положително семейство, с три деца, и е добър възпитаник. Родителите му са тези, които схващат какво се случва и подават сигнал. По думите му те са подали сигнала преди месец.

„ Нищо по-различно от нормално българско семейство. Известно време е бил с по-малко надзор поради проблеми с друго от децата им и не са му обръщали внимание ”, разкри Велинов.

Наказанието, което планува Наказателният кодекс, е от 2 до 8 години отнемане от независимост. В момента наложената мярка на детето е да е под наблюдаване на „ Детска педагогическа стая “. Прокуратурата обаче желаят по-сериозна мярка за неотклонение. Момчето сега е при фамилията си и съгласно юриста му не би трябвало да бъде отделян в профилирано заведение. /btvnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР