16-годишното дете чудо Мира Андреева продължава да бъде под светлините

...
16-годишното дете чудо Мира Андреева продължава да бъде под светлините
Коментари Харесай

С победа на трети Шлем: 16-годишната Андреева впечатли с невероятно завръщане на US Open

16-годишното дете знамение Мира Андреева продължава да бъде под светлините на прожекторите и за трети следващ шампионат от Големия шлем преодоля първия кръг. Рускинята срещна непредвидени компликации на старта на US Open, откакто изоставаше със сет и пробив против квалификантката Оливия Гадецки, само че показва темперамент на победител и оцеля в 2-часовата борба посред им - 1:6 6:3 6:4.

Така международната номер 63 записа следващия си триумф на " мейджър " равнище и във втория кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати ще срещне локалната фаворитка и шампионка в Синсинати - Кори Гоф, от която в конфликт на бъдещето ще търси реванш за провалянето си на Ролан Гарос.

Началото на дуела се оказа повече от разочароващо за тийнейджърката, която изпитваше усложнения с това даже просто да държи топката в корта, като грешеше необратимо от рутинни позиции и това докара до сериозен превес за нейната съперничка. Австралийката, която е и международна номер 139, пък надалеч не изглеждаше респектирана от статута в международния тенис на младата рускиня и залагаше на доста мощност в ударите си, която я води до преднина от два пробива, а броени минути по-късно и до триумфа в дебютния сет.

Проблемите за Андреева продължиха с цялостна мощ и на старта на втората част, когато тя неколкократно с жестове показва яростта си от протичащото се, само че това работеше само в нейн дисбаланс и Гадецки проби, повеждайки с 2:0. В този миг обаче детето знамение в тениса най-сетне заигра без голямото напрежение върху своите рамене и наложи превъзходството си в продължителните разигравания, до момента в който неточностите от страна на квалификантката зачестиха неведнъж, което разреши на Мира да завоюва шест от идващите седем гейма и тя възвърне равенството в общия резултат на срещата.

На старта на решителната трета част и умората, най-много психическа такава, оказа своето въздействие върху двете млади тенисистки, като техните начални удари претърпяха сериозен разпад и пробивите не закъсняха. В последна сметка станахме очевидци на серия от три следващи брейка, преди международната номер 63 да отстои своето подаване от обстановка 30:40, като след това всеки от идващите геймове продължи да бъде с все по този начин нараснали равнища на конспирация, само че Андреева повтори стореното да обезврежда нова опция пред австралийката за възобновяване на паритета, с което заслужи и успеха.

Mirra Andreeva completes the comeback.

The winner of Siegemund-Gauff awaits her in Round 2.
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР