16-годишно момиче, станало жертва на банда наркодилъри, които я използвали

...
16-годишно момиче, станало жертва на банда наркодилъри, които я използвали
Коментари Харесай

Дилъри тестваха дрога на 16-годишно момиче, в кома е

16-годишно момиче, станало жертва на тайфа наркодилъри, които я употребявали като опитно зайче за тестване на нови партиди опиати " Сиса " е с мозъчна кома.

Момичето е намерено в къща в региона на квартал Виронас в гръцката столица Атина, където малолетни интензивно употребявали опиати. Полицията е арестувала шестима души, в това число двама малолетни, част от бандата държали момичето в порутена къща в квартал Глифада.

Според показанията на майката на момичето, наркодилърите я държали заключена и не разрешавали да употребява мобилния си телефон. Оказвали мощен психически напън и когато майката се обаждала на детето си, дилърът или някой от компанията на щерка й, отговарял на телефона и не й разрешавал да приказва с щерка си. Шокиращо е, че дилърите тествали дрогата, върху момичето като опитно зайче.

Причина младежите да избират опиата " Сиса ", прочут като гръцкият " кокаин за небогати " е, че коства единствено 3 евро за доза. 

Тази синтетична дрога се трансформира във все по-голям проблем за Гърция.Наркотикът може да се пуши в стъклена лула или да се инжектира венозно, написа " Труд ".

" Сиса " е вариация на метамфетамина " Кристал мет ". Произвежда от отпадни артикули - машинно масло, киселина от батерии или даже сярна киселина. Тези съставки се набират елементарно, а от тях се получава мощно отровна примес.

В Гърция този тип дрога се опяви през 2010-2011 година. Тогава за първи път беше записана и засилената му консумация. По същото време се усилиха доста и случаите на нови заразявания с вируса на СПИН, което беше последица от интравенозната приложимост на синтетичната дрога. " Сиса ", само че и " Кристал мет " притъпяват чувствителността. Затова доста от наркозависимите към този момент не са в положение да внимават с какви игли се инжектират. Това усилва опциите за разпространяване на СПИН.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР