16-годишно момиче от Враца бе осъдено за това, че преметнало

...
16-годишно момиче от Враца бе осъдено за това, че преметнало
Коментари Харесай

Ти да видиш! 16-годишна хитруша от Враца преметна приятелка, взе ѝ злато и пари

16-годишно момиче от Враца бе наказано за това, че преметнало своя другарка, научи организация BulNews. Невръстната нахалница първо взела златни украшения, с цел да ги пречистят в манастир, а след това поискала и пари да си ги върне.
Случката е от септември предходната година. Р.И. въвела в подвеждане Н.П., като я убедила да й даде златните си верижка, гривна и обеци. Казала й, че ще ги занесе в манастир, където ще бъдат „ пречистени “. С дейностите си обвинената предизвикала имотна щета в размер на 665 лв., представляваща паричната равноценност на накитите.
Впоследствие обвинената поискала от Н.П. сумата от 2 500 лв. с обяснението, че ще ги съобщи в манастира, с цел да й бъдат върнати дадените по-рано златни украшения.
Освен това невръстната крадла е уличена и в още едно закононарушение. На 20 септември същата година на бензиностанция на бул. „ Оряховско шосе “ във Враца, обвинената Р.И. употребила банкова карта без единодушието на титуляра.
Престъпните действия, осъществени от обвинената Р.И., са били разкрити. Тя се е признала за отговорна и за нанесена имотна щета в общ размер на 3 165 лв.. Между нея и Окръжна прокуратура – Враца е било подписано съглашение.
С определение на съда на Р.И. е наложено наказване от 6 месеца „ отнемане от независимост “ с 2-годишен изпитателен период и публично неодобрение. То има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР